Nampak Makanan .assalamualaikum . !
hello , milo , marshmallow . 
hangpa sihat ?
alhamdulillah , kalau sakit ?
makan ubat kayy , banyakkan rehat =')

kayy . entry baru lagi .
bosan ngadap FB je . 
apa yang fiza nak bebelkan pada hari ini adalah ..
baca tajuk entry tuh kejap . 
Nampak Makanan
pelik kan tajuk nye ? cuba korungs translate kan kepada bahasa inggeris ;) ia akan menjadi ..
SEEFOOD .
hehe . so , filem SEEFOOD menjadi pilihan fiza untuk entry pada kali ini .


tak nak baca ?
tekan x dalam kotak merah . BYE-BYE . =P
nak baca ? kayy . Rajin membaca rupanya awak nie ;)nak jadikan kisah , semalam petang , fiza dengan family fiza *kecuali ayah fiza* , echa (kazen) dan mak cik fiza (mak echa) pergi tengok wayang at BP MALL . cerita SEEFOOD la yang kitorung tengok . Dalam panggung ue , banyak tempat kosong . Fiza sarankan korung tengok cerita SEEFOOD nie , kenapa ? ia adalah filem animasi yang diterbitkan oleh negara kita sendiri , Malaysia . 
takkan tak nak sokong filem buatan Malaysia kott , asyek ngadap filem omputih je . nak tahu lebih lanjut ? skrol ke bawah ;)

*sinopsis SEEFOOD*


Julius dan Pup merupakan kawan baik . Mereka adalah ikan yu . Perbezaan di antara mereka adalah , saiz badan mereka . Julius merupakan raja di dalam laut *konon je* . Saiz Pup lebih kecil. Pada suatu hari , mereka pergi menziarahi berdozen telur dari terumbu Pup dicuri oleh pemburu haram . Dengan azam yang kuat , Pup ingin menyelamatkan mereka semua . Pup mendapat tahu bahawa ia boleh bernafas di daratan . Jadi , ia pergi ke tempat telurII itu disimpan . Octo (sotong kurita) , Martle (penyu) , Julius yang risau akan keselamatan Pup mencari idea , bagaimana ingin mencarinya di daratan . Dalam dilema kehilangan Pup ,ada seekor ikan pari (namanya tidak ku ingat ==" ) menjadi talam dua muka , dengan mengadakan hubungan dengan hidupan laut dalam . Dalam cerita ini akan ada watakII tambahan yang comel dan mencuit hati.Dapatkah Pup menyelamatkan telurII tersebut ?
Dapatkah Julius mencari Pup ?
apa lagi ?
pergilah ke panggung wayang dan saksikannya sendiri . =)

fiza suka akan cerita nie kerana kelakar dan ia berkait rapat dengan kehidupan kita seharian . sekian sahaja untuk entry pada kali ini . Maaf jika bosan kayy , see ya in next entry . bye-bye . salam persahabatan dihulurkan ;)*video mengenai SEEFOOD ;)*
#jika line laju , boleh tengok kayy .


No comments:

Post a Comment