Continue The Journey



Assalamualaikum . Hello Bello there XD setelah lama tak update ini blog . blo ini dibiarkan bersawang 
dan sedebu debunya hahahaha last update : 2014 kan ? so ni kira latest ah . tetiba rindu nak update blog . so kembali lah tangan ini menari nari di atas papan kekunci ni untuk menaip :")
tanak baca , dah p jauh jauh tauu . sebab panjang amat entry ni . masih nak baca ? silakan . 

so , it's been a long wayyyy without you my friend . acececeh lagu sedih sikit . well sebab sekarang ni dah umur 18tahun . dah tak jadi budak sekolah . dah tak jumpa sangat kawan kawan sekolah tuu . dah takde dah lawatan tak berbayar ke bilik asrama orang lain hahahaha . yaaa . aku lepasan spm 2015 yang sedang mencari hala tuju masing masing ;) keputusan spm cheq tak elok mana pun . tapi alhamdulillah rezeki Allah bagi . dapatlah rasa sinaran A dan kecomelan C :3


by the way , berdasarkan tajuk entry kali ni dan gambar yang terteleng teleng tu , apakah yang kamu dapat simpulkan cerita cheq kali ini ^^v aku rasa bukan aku sorang je rasa benda ni , iaitu confuse keliru nak sambung pelajaran ke mana ? keliru bila dapat banyak tawaran . double keliru bila orang lain sibuk tanya nak masuk mana ? triple keliru , bila kau dah bulat hati pilih tapi orang lain pertikaikan keputusan kau ? hahahahaha stress tau ?1 belum start belajar lagi dah stress xD

tapi alhamdulillah aku dah bulat hati , sediakan persiapan fizikal dan mental untuk sambung ke matrikulasi . yippeee yeahhh . bunyi mercun sikit xD sebenarnya at first aku confuse juga tapi berkat dorongan keluarga dan insan terdekat , petunjuk daripada Allah , hati ni makin lekat untuk ke matriks :') alhamdulilah dipermudahkan . walaupun result spmku hanyalah 4A . eh terbagitau pula xD tapi banyak peluang yang Allah bagi :) 



first aku dapat interview for Unikl . walapun aku main mohon je dan tak terfikir pun nak sambung sana hahahaah . tapi why not ? pengalaman kan ? so pergi jugalah  interview tu . for diploma medical science technology in healthcare environment di Unikl Kajang ^^ berikut antara soalan penemuduga beri :

introduce yourself . tell me about your parents .why you interested in this course ?what do you know about this course ? tell me more about this course ? what is your real ambition ? what is your favourite subject ?are you active at school ? 

trust me . walaupun soalan nampak beriya panjang . tapi tak sampai 10 minit pun hahahahaha . taklah full english sangat . bergantung pada penemduga jugak .yang penting , confident ^^  and alhamdulillah dapat offer letter kemasukan unikl . tapi tak pergi pun :D 



second , dapat interview for UPNM . amende tu ? Universiti Pertahanan Nasional Malaysia :D 5 hari di Kem Terendak . tapi aku tak pergi hahaha . sebab apa ? tak tahan woo physcial test dia XD so , terpaksa lepaskan even banyak kelebihan universiti ni wehh . kalau korang dapat , pergi tau . You can do it ! 

third , Kolej Universiti PolyTech MARA Kuala Lumpur . 
next , upu result :UITM Segamat . Diploma in Computer Science . 
lastly , Kolej Matrikulasi Johor ^^v  



ramai yang tanya , kenapa nak masuk matrik ? kan dah dapat universiti . kan sayangggg aku kau lupaaa XD
sebabnya : pilihan orang ramai hahaha . ramai support yang ni . 
: banyak kelebihan .
: takut tak boleh bawa course comp sc tu nanti :/
: i know i can do this . *ni tambahan k hhaaha XD

In a nutshell , it doesn't matter how many A's you get or how awful your SPM result . because you already give your effort 100% as long as you believe that Allah knows the best . HE give us what we need not what we want *betul ke weh grammar aku ni ? XD 

yang penting , kau percaya rezeki Allah tu luas . Jangan bandingkan diri kau dengan orang lain . kerana apa ? kelak kau akan jadi tak bersyukur dan mudah mengeluh :') ingat beb , selagi kau jaga 1A , semua A akan ikut kau . apa dia 1A ? Allah :"D by the way , kepada semua lepasan spm 2015 , walau apapun yang korang pilih , ingatlah balik matlamat korang , jangan mudah goyah , jaga iman , jaga hati , jaga diri  . dan minta jasa baik semua , doakanlah perjalan yang akan ku sambung di Kolej Matrikulasi Johor kelak . makasii :*