teruja . ! anda ? ;)


assalamualaikum semua !
apa khabar ? apa cer tahun nie ?
alhamdulillah . kita sudah sampai ke 2012 . !
teruja sangad nie . korungs ?

sebenarnye , ini 1st entry sempena 2012 .
na share something . nak tahu tak ?
scroll ke bawah .
tak nak ?
bye-bye . ! =)


fiza nak kongsikan beberapa video klip yang cuns untuk korungs .cuns teramat . btw , apa azam korungs ?
tahun nie fiza bergelar pelajar tingkatan 2 . !

no edit ! itulah wajah sebenar aku ! gelap kan ? =P
itu wajah budak sekolah kay . tapi , bukan ini fiza nak kongsikan .. jup ea ;) ..............




hehe . cuns aw budak nie .lagu pun sedap . CLEOPANTRA . !
fiza suka sangad video dia . cuns seyh . 



lagu nie teramat comel . suka sangad lagu nie , !
cucppcake song . ringtone korungs ea ? ;)



video nie best aw . fiza suka cerita dia . HE'S BEAUTIFUL . sweet . romantik gitu . ! ;)



harap tahun ini dapat banyak kenangan manis .
azam dapat dicapai .
persahabatan takkan putus . !
MALAYSIA terus gah dia persada dunia . !
kejayaan cemerlang . !


sekian sahaja entry pada kali ini ,
sorry , tidak semenarik manapun .
btw , thanx bab sudi singgah , follow , abca di blog ini .
nantikan entry terbaru mengenai personailiti masing2 akan datang . ! see ya in next entry .
bye-bye . salam ;)

sambutlah salam persahabatan

menunngu !


assalamualaikum semua !
hai2 !! alhamdulillah , semua sihat yer .
fiza dah bebas dari menjadi babysitter . !
fiza nak story-mory nie .
tapi , jika tak nak baca ?
bye-bye . !
nak baca ? 
^^ . thanx 


hehe .nampak tak tajuk entry ?
yups ! fiza sedang menunggu .

"menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku"

agak2 korungs la , fiza sedang tunggu apa ?
hmm . . tak tau ? nie la fiza nak story .
seperti korungs tahu musim cuti sekolah hampir tamat ! ="|
tinggal beberapa hari sahaja lagi , 
fiza akan jadi pelajar tingkatan 2 . ? =="

homework ?
hampir siap sepenuhnya ! 


nampak ke idak ? 
amacam ?? banyak tak ??
ateyai .. ==" . insya'allah .
akan disiapkan .


2012 akan menjelang .
so , apa azam korungs ?!
kongsi bersama fiza , kay ?
azam fiza adalah ::

kurangkan online , lebihkan belajar !

yups ! study tyme .. next year , kay ! =="
azam yang ringkas , tetapi sukar untuk dibuat !
JUMAAT ini hari pendaftaran.
maknanya , esok la ! fiza akan pakai balik baju sekolah 
setelah lama tak pakai . =="

fiza harapkan pada 2012 nanti ,
fiza akan dapat lebih banyak kenangan manis untuk dikenangkan .
fiza akui , tahun ini banyak kenangan .
baik manis atapun pahit , dengan geng 1 krk ,
memang gempak ! harap persahabatan kekal selamanya .
we re family , rite ?
harap tahun 2012 tahun yang baik untuk kita semua !

sekian sahaja untuk entry pada kali ini .
minta maaf jika ::
tersalah ejaan ,
tersilap fakta ,
entry tidak menarik ,
bukan kawan yang baik

terima kasih kerana ::
sudi hadir ke blog ini ,
baca entry ini ,
jadi kawan fiza ,
doakan kejayaan fiza ..

see ya in next entry ,
insya'allah . 
bye-bye
salam persahabatan dihulurkan .

jatuh tangga ?!


assalamualaikum semua !
holla , ini fiza .
fiza nak wat entry lagi .
tak nak baca? 
bye-bye .. !

jums bace ? ;)
jatuh tangga ? apa kes ? mesti sakit kan ? =| 
tapi , jika jatuh cinta macam mane ?
mestila angau kan ? ><"


tekan play !
dah lihat ??
sweet kan .. walau apapun perbezaannya ,
itulah yang buat kita akrab .

PETANDA JATUH CINTA

  • Sukar melelapkan mata. Setiap malam sebelum tidur pasti anda teringatkan si dia. Anda teringatkan peristiwa yang berlaku antara anda dengan si dia pada siang tadi. Atau mungkin anda terbayangkan saat-saat romantis antara anda dengan dia. Kemudian, anda tertidur dengan hati yang berbunga-bunga.

  • Hati anda sentiasa berdebar bila sahaja ternampak kelibat beliau lalu dihadapan anda. Kalau si dia muncul muncul betul-betul dihadapan anda, anda boleh terkena renjatan elektrik 1 badan.

  • Tiba-tiba anda berasa cemburu melihatkan si dia mesra dengan orang lain yang sama jantina dengan anda. Siap bergurau dan menepuk-nepuk bahu antara satu sama lain. Anda curi-curi menjeling terhadap aksi si dia.
               Perasaan rindu yang membuak-buak di dalam hati anda. Kalau boleh anda mahu si dia berada di depan mata anda 24 jam.

  • Anda semakin berminat mengambil tahu latar belakang dan perkembangan si dia. Anda tekun mendengar cerita mengenai si dia dan bertanya daripada kawan-kawannya.
                    Anda semakin menjaga penampilan anda. Anda sentiasa mahu memakai pakaian yang kemas dan cantik. Dan mungkin juga memakai perfume yang boleh menarik perhatian si dia!
  • Anda mempunyai hobi baru iaitu mengelamun. Kejap-kejap si dia datang dalam fikiran anda. Kemudian, mulalah anda tersenyum seorang diri. Kadang-kadang sambil memandu pun boleh termengelamunkan tentang si dia.

  • Anda berbual dengan si dia sampai lewat tengah malam melalui telefon dan selepas saja beberapa minit anda putuskan talian, anda sudah mula merinduinya. Kemudian, anda menghantar pula mesej kepada si dia.

  • Anda berniat di dalam hati untuk bertekad memiliki si dia. Anda mahukan si dia terus berada di samping anda. Anda mengguna pelbagai cara untuk cuba menarik perhatian si dia tentang kewujudan diri anda.

  • Anda menyimpan apa sahaja pemberian dari si dia. Kad raya, surat, resit dan apa sahaja di dalam kotak. Dan juga semua sms dari si dia bermula daripada anda berjaya mendapatkan nombornya. Tidak sanggup anda delete kesemua sms dalam hp anda yang dihantar oleh si dia.

  • Apabila rakan-rakan anda cuba ‘melaga-lagakan’ anda dengan si dia, anda tidak akan marah sebaliknya anda tersipu-sipu malu. Dan pipi anda mula kemerah-merahan.

  • Si dia kerap menemani anda di dalam mimpi sejak akhir-akhir ini. Bila bangun pagi esoknya, anda cuba mengingati mimpi-mimpi indah antara anda dengan si dia semalam.

  • Tiba-tiba anda berubah perwatakan apabila bersama si dia. Anda cuba menjadi lelaki/perempuan idaman mereka. Segala tindak-tanduk anda dikawal agak tidak over seperti bersama rakan-rakan.

  • Kebelakangan ini anda sering berdoa kepada si Dia agar dibukakan hati si dia untuk anda dan diperjodohkan dengan anda.

  • Anda berniat di dalam hati untuk bertekad memiliki si dia. Anda mahukan si dia terus berada di samping anda. Anda mengguna pelbagai cara untuk cuba menarik perhatian si dia tentang kewujudan diri anda.

  • Ketika anda membaca post ini, hanya wajah si dia saja yang bermain di benak fikiran anda.
hehe .
amacam ? ;)
sakit tak jatuh "tangga" ?
saje jea share ! ^^
hope korungs like it !

sekian sahaja untuk entry pada kali ini .
minta maaf jika ::
tersalah ejaan ,
tersilap fakta ,
entry tidak menarik ,
bukan kawan yang baik

terima kasih kerana ::
sudi hadir ke blog ini ,
baca entry ini ,
jadi kawan fiza ,
doakan kejayaan fiza ..

see ya in next entry ,
insya'allah . 
bye-bye
salam persahabatan dihulurkan .


introducing !


assalamualaikum semua !
wassup .
sambil tgk upin ipin nie ,
fiza nak wat entry baru .

nak baca ?
jums ^^
tak nak ?
bye-bye ..


perkenalkan !!!!!!!

see ?? nampak kan ??
sweet couple selamanya !
mereka adalah ibu bapa fiza .

yang cantik lagi cute , NOR' AINI BT HUSSIN . (25/4/74)
yang kacak lagi bergaya , ZULLIZAMAN B ARSHAD .(8/1/==")
mak fiza seorang guru aw . bertugas di SMK PERMATA JAYA . anak murid dia ke ?? banyak tak homework ? ;)
ayah pula sebagai anggota polis . di Ibu Pejabat Daerah Batu Pahat . ! memang tegas lah dorang nie . ==" tapi , kasih sayang mereka tiada bandingan . sayangilah parents masing2 !


ok ! itu budak lelaki kan ?
nama dia IZZNUR FIRDAUS . adek pertama aku .
budak nie calon UPSR tahun nie . result dy ? not bad lha . dapat 3A 2B . ok la ue , itu yang dia usahakan selama nie . budak nie nakal ! kalau marah , jangan dekat aw ! ><" apapun , dia nie budak baek .dan NAKAL ! =P dilahirkan pada 14/10/1999


budak nerd berkeliaran . berhati-hati lah yer . !
ok , nie adek kedua fiza . name penuh dy IZZNUR FATINAH !
baru berumur 7 tahun . tarikh lahir , 13/4/2004 . budak nie memang ngade2 cket . tapi , baik lah jugak . peminat tegar angry bird ! tengok la gambar at atas nie ? =="


budak yang cun-melecun nie , bukan MIA SARA ! budak kecik nie bernama IZZNUR FAIZ ZARIFAH . ini adek yang terakher ! 
dia baru berusia 3 tahun . dilahirkan pada 23/2/2008 . dia nie manja sangad . dia peminat tegar KUCING ! >< . siap ada lagu lagi untuk kucing . hehe .


itu pulak adalah pemilik rasmi blog ini !
hehe . saya fiza ! nama penuh > IZZNUR FIRZANAH . 13 TAHUN . 15/5/1998 . yups ! fiza nie jenis macam mane ? ntah . fiza pun tak tahu . ><" adek beradek fiza unik kerana nama masing2 hampir sama . iaitu IZZNUR . ia adalah gabungan nama ZULLIZAMAN & NOR' AINI . fiza nie calon akher PMR pada 2013 . doakan fiza yer


sekian sahaja entry pada kali ini !
hehe . 
fiza kenalkan semua ahli keluarga kecil fiza nie !

sekian sahaja untuk entry pada kali ini .
minta maaf jika ::
tersalah ejaan ,
tersilap fakta ,
entry tidak menarik ,
bukan kawan yang baik


terima kasih kerana ::
sudi hadir ke blog ini ,
baca entry ini ,
jadi kawan fiza ,
doakan kejayaan fiza ..

see ya in next entry ,
insya'allah . 
bye-bye
salam persahabatan dihulurkan .

G-SHOCK !


assalamualaikum semua !
apa khabar ??
alhamdulillah sihat yer .
hari debaran nie !

nak story something nie ,
nak baca ?
jums ... ^^*
tak nak ??
bye-bye .



hype korungs ! nampak kan tajuk entry pada kali ini . G - SHOCK ! apa yang G-Shock ! maksudnya GIRL SHOCK ! perempuan terkejut . haha . sape ue ? aku lha . kenapa ?? sebab keputusan PMR .. ! terkejut nie .. huhu ..

firstly , fiza ingin ucapkan tahniah kepada semua calon PMR pada tahun ini kerana berjaya menempuh peperiksaan itu . keputusan ? 
ia adalah jawapan kepada teka-teki korung selama ini . itulah hasil apa yang korungs usahakan selama ini . jangan risau , SPM kan ada ? buktikan pada parents korungs , korungs pun boleh kalahkan BUDAK CEMERLANG lha ==" usaha tangga kejayaan .
ada hikmah di sebalik ini .


SMK SENGGARANG = 13 ORANG STRAIGHT A's
SMK PERMATA JAYA = 4 ORANG STRAIGHT A's


itu jea yang fiza dapat tahu .
sekolah lain , kurang pasti .
walau apapun keputusan korungs ,
korungs telah lakukan yang terbaik ! 
REMAJA DI MALAYSIA BOLEH
*PUTRAJAYA – Seramai 34,271 pelajar mendapat gred A dalam semua mata pelajaran Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2011, berbanding 30,863 pelajar pada 2010, kata Ketua Pengarah Pelajaran Datuk Seri Abd Ghafar Mahmud.
Angka itu adalah peningkatan 0.75 peratus, katanya pada sidang media mengumumkan keputusan PMR 2011, di sini hari ini. – BERNAMA*

"Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan. Teruskan perjuangan kita 
walaupun terpaksa menghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup"

be strong . hadapi semua dengan tabah yer .
TAHNIAH kepada yang dapat straight A , 
yang tak dapat ue ,
SPM ada . 
JANGAN RISAU , GEMBIRA SELALU .
ingatlah 
‎9A/8A bukan jaminan ke Universiti 
TAHNIAH sekali lagi .
STRAIGHT A's .


hati fiza berdebar kerana fiza adalah
calon akhir PMR pada 2013 . !
mampuih la aku .. =="

sekian sahaja untuk entry pada kali ini .
minta maaf jika ::
tersalah ejaan ,
tersilap fakta ,
entry tidak menarik ,
bukan kawan yang baik

terima kasih kerana ::
sudi hadir ke blog ini ,
baca entry ini ,
jadi kawan fiza ,
doakan kejayaan fiza ..

see ya in next entry ,
insya'allah . 
bye-bye
salam persahabatan dihulurkan .

hilangkan perasaan gementar .



assalamualaikum semua !
alhamdulillah , hari ini hari yang baik untuk semua .
pada entry kali ini ,
fiza akan berkongsi tips .


nak baca ?
bagus . ^^ syg korungs lebeyh .
tak nak ?
bye-bye . ^^






kenapa fiza buat entry pasal gemuruh ?
sebab esok adalah hari kemuncak bagi kawan fiza yang berumur 15 tahun kerana mereka akan mendapat keputusan PMR esok . tips hilangkan perasaan gementar ialah ::


1.banyakkan berdoa,
banyakkan doa.ingat!bahawa allah sering berada di samping kita.solat juga jangan diabaikan.apa gunanya kita berdoa kalau solat pun tidak cukup 5 waktu sehari semalam?

2)berfikiran positif,
fikirkanlah perkara-perkara yang positif.mungkin kita bimbang keputusan yang bakal kita terima tidaklah seperti yang kita harapkan.tapi,apa salahnya jika kita mengandaikan kita boleh memperoleh keputusan yang cemerlang nanti.

3)lakukan banyak kerja,
kepada yang bekerja,mungkin hal yang berkaitan dengan result pmr ini boleh dilupakan buat seketika.bagaimana pula bagi mereka yang masih menganggur di rumah?sudah pasti selama 24 jam mereka memikirkan mengenai keputusan spm ini.apa salahnya jika anda menyibukkan diri anda melakukan apa-apa sahaja.

4)beri semangat kepada diri sendiri,
kalau diri kita sendiri pun tak boleh support,siapa lagi?berikanlah kata-kata semangat kepada diri sendiri.aku boleh!mungkin kata-kata tersebut membuatkan minda anda berfikir dengan lebih positif.

5)ingat wajah-wajah kesayangan anda,
terbayangkan wajah emak dan ayah mungkin akan menyebabkan kita lebih gementar.betul tak?tapi,inilah cara yang terbaik untuk menghilangkan rasa takut untuk menunggu detik keputusan pmr diumumkan.kerana merekalah yang sedang berada di depan mata kita sekarang yang selalu memberikan dorongan dan semangat kepada kita. mereka amat berharga dari apapun/sesiapapun . mereka penting dalam hidup kita !

6)dengar muzik.
muzik merupakan instrumen yang terbaik untuk mengurangkan rasa gementar yang terdapat dalam diri kita.dengarlah apa-apa sahaja lagu kegemaran anda.mungkin ini jalan yang terbaik untuk melupakan rasa gementar tersebut.

rasanya , itu sahaja tips yang fiza dapat kongsikan .
harap ia berguna bagi korungs . dalam walauapapun jenis keadaan yang buatkan korungs gementar . fiza sentiasa doakan kejayaan korungs . all the best for ya .

sekian sahaja untuk entry pada kali ini .
minta maaf jika ::
tersalah ejaan ,
tersilap fakta ,
entry tidak menarik ,
bukan kawan yang baik


terima kasih kerana ::
sudi hadir ke blog ini ,
baca entry ini ,
jadi kawan fiza ,
doakan kejayaan fiza ..

see ya in next entry ,
insya'allah . 
bye-bye
salam persahabatan dihulurkan .