selamat tinggal


assalamualaikum semua !
hehe .. hye ! hye ! hye !
amacam ? ada baik ??

hari ini adalah hari pertama dalam bulan Disember .
selamat datang , Disember !

okayh !
as usual ..
nak baca ?
jums !
tak nak ??
get oud , pleasee ...
tiada paksaan !

seperti yang fiza katakan pada entry semalam ,
ini adalah last entry ....

berkaitan horoskop ;)

so , inilah last horoscope .
SAGITARIUS !

korungs kot ? dilahirkan sekitar 22 NOVEMER - 21 DISEMBER . happy birthday !! hehe ..  korungs nie jenis orang yang penuh kasih sayang ;) happy go lucky ! suka berkawan ,sukakan perbezaan , mungkir janji , mudah memaafkan dan lupakan . giler-giler punye budak . ;) semangat yang tinggi .

korungs nie jika bercinta ::
setia , penuh perhatian , tidak pentingkan diri sendiri .

periang , ikhlas , suka tolong orang ,jujur , bertanggungjawab . tak suka menyerah . sabar . percaya pada diri . 

nombor bertuah = 7
warna = UNGU.

tamat sudah citer pasal horoskop ini .
sekian sahaja yer ..
hope korungs suka ..


saya minta maaf jika ::
tersalah ejaan ,
tersilap fakta ,
tersinggung perasaan korungs .

ingin berterima kasih kerana ::
sudi singgah blog buruk ini ,
baca entry saya ,
jadi kawan saya ,
doakan kejayaan fiza ,
menyokong fiza selama ini .


see ya in next entry .
bye-bye
assalamualaikum
salam persahabatan dihulurkan 


bored ? bosan ?


assalamualaikum semua ..
selamat malam fiza ucapkan .
fiza nak update sikit je .
almaklumlah , budak nak exam . hehe
peace ya .

nak baca ?
scroll ke bawah .
tak nak ?
jangan paksa diri untuk terus berada di blog ini ..

hah ..?
dah baca tajuk entry pada kali ini .
bored ! bosan !
haha ...
semua orang akan ada perasaan ini .
betul tak ?? ;)
dah agak dah . 

sekarang nie , fiza akan kongsikan tips nak hilangkan bosan .
hope korungs sukainya . ^^

1 . BUKA AKAUN FACEBOOK .
bosan di rumah ? buka lah fesbuk .. main game banyak2 , g usha awek ke ? buat stats banyak . jadi LIKER TEGAR ke ? still bosan ? ikuti cara kedua pulak ..

2.MELEPAK .
nie paling gempak .. masing2 ada kawan kan ? kena tyme cuti , g la lepak ngan members . hilangkan bosan . tak nak jugak ? 

3.KARAOKE .
masing2 ada kelebihan sendiri . cube g tempat2 karaoke , nyanyi puas2 at situ . mesti banyak peminat .. peewwiitt ..

3.BERANGAN .
hehe .. berangan sekejap . bayangkan korungs ada pakwe/makwe ? then , korungs ditinggalkan oleh mereka .. ='(  haha . gurau je . berangan lah benda laen yer , jgn benda bukan2 suda .

4.KENAKAN ORANG .
nie pun best . tapi berisiko iaitu kurang disukai oleh orang yang terkena ue . korungs tipu kawan korungs cakap "artis kegemaran dorg , jup ag wat konsert di ....." hehe ..

6.BACA BUKU .
membaca jambatan ilmu . jangan bace gosip or komik je .. bacelah benda laen gak . okay ?

7.BELAJAR MEMASAK .
hehe . ni perancangan untuk masa depan , ne tau nanti pasangan korungs tak reti masak , korungs ley ajar dorg .

8.PETIK GITAR .
bukan amek gitar di pokok yer . mentang2 lah petik .. korung try wat lagu baru .. kalahkan najwa latiff . yuna . dll . amacam ? ada bran ??

9.JADI PHOTOGRAPHER SEBENTAR .
ada handphone ? kamera ? hah .. apa lagi ? jadilah photographer terkenal .. amek gambar macam2 dari pelbagai sudut . then , buat album . kan smart ?

10.bermain mesej 
kredit byk ? mesejlah dengan member2 korungs ke ? pakwe ke ? awek ke ? skandal , nenek , atok , dll . abis citer

11.dengar lagu !
tenangkan diri sambil dengar lagu  . layan je . lupa kan masalh .


12.TIDUR / tengok tv
susah sangad ? tidur je lah .. tak yah buad pape . buat tahi mata je . tak pun , tgk tv bersama keluarga .

haha .. sekian sahaja sampai sini .
sorry ea ? jika tak menepai citarasa korungs .
jika boleh bantu korungs ,
alhamdulillah .
jika x?
wallahualam .. ^^

terima kasih kerana sudi hadir ke blog buruk nie ,
baca entry ini ,
doakan kejayaan fiza .
amat menghargainyer ..

harap maaf jika terkasar bahasa .
sekian sahaja .
see ya in next entry .

esok exam !
salam persahabatan daripada fiza .

debaran mulai terasa


assalamualaikum semua !
apa habaq ??
sihat na ~
alhamdulillah ..

fiza nak share story .. 
tak nak baca ?
dialu-alukan keluar dari blog saya .
nak ??
thanx ya ..


ramai orang tanye fiza .
>fiza kan exam ? ley bukak fb ?
>dah sedia sdka ?
>dah bace buku lom ?

hehe ..fiza jawab ::
>relax la . jangan gelabah sangad .
>not bad la .
>dah tapi tak paham .
jawapan paling best ::
redha je la dengan result nanti =P

seperti korungs ketahui ..
fiza nie calon SDKA !
exam akan bermula dari 29/11 - 5/12 .
hope boleh jawab esok .

esok ada paper IBADAT , SIRAH , TAFSIR .
fiza target ibadat je .
yang laen ue .. err . tak kisah la . =P

kalau tuan mudik ke ulu,
ke ulu langat atau ulu tiram??,
study gune mcm2 buku,
tp sepatah haram pown xmasuk,geram!

pergi ke kedai membeli tuna,
tuna dibeli bersame kublai khan,
study kuat2 pown xde gune,
kalo tanggungjawab pada yg Esa kite abaikan

SEPULUH JARI SAYA SUSUNKAN
BUAT SAHABAT DAN JUGA TAULAN
KALAU HUTANG MINTA HALALKAN.
MARILAH HIDUP DENGAN SENYUMAN..

terima kasih kepada semua yang telah ucapkan gud luck ,
mendoakan kejayaan fiza ,
memberi tips2 yang berguna ,
dan 
mengajar fiza .. terima kasih bebanyak .
amat menghargainyer .

thanx jua kerana sudi bace entry ini .
sudi jengah blog buruk nie .
^^

sekian sahaja entry pada kali ini .
maaf jika tak suka . 
see ya in next entry .
bye-bye .
assalamualaikum .
sambutlah salam persahabatan daripada fiza .

fiza dan dia =*


assalamualaikum semua !!
hello ...?
apa khabar ??
alhamdulillah , sihat semua kawan fiza yer ~

apa cerita cuti nie ??
bosan ??
err .. samalah ^^

okayh . 
want to share something , 
nak baca ?
scroll ke bawah ;)
tak nak ??
get oud , please .. 

thanx kerana sudi membaca dan singgah blog buruk nie
sorry ya , kerana kali ini no HOROSCOP want to share ,
hehe . jangan risau yer .
fiza nak meluahkan something jup .
horoskop yang laen akan menyusul selepas entry ini .
nampak tak tajuknya?
FIZA DAN DIA =*

walaweyh !! siapakah DIA itu ??
pakwe fiza ke ??
musuh ke ??
ce citer ~~

sebenarnya EXAM lha ..
budak2 form 5 ngadap SPM ,
form 6 pulak ngadap STPM ..
fiza exam apa ??

fiza akan menghadapi
SIJIL DARJAH KHAS AGAMA ! (SDKA)
nampak kan ??
fiza pun ambil exam tyme orang sedang cuti ..
exam bermula  29/11-5/12 !!
2 minggu lak ue ..

1st day : IBADAT , SIRAH , TAFSIR .
okayh ! seriously ! sirah , fiza tak boleh pick up .
tak paham langsung .

fiza akan mencuba untuk jawab paper ue .
mak ngan ayah target pangkat 1 ! 
err .. fiza tak menaruh harapan yang tinggi .
jika dapat pangkat 2 pun , redha ^^

okayh ! study tyme ! 
doakan yang terbaek untuk fiza yer ..
mohon jasa baik korungs nie , ^^

jangan risau !
fiza akan sentiasa update blog nie .
pasal horoskop kan ? ;)

okayh !
sekian sahaja entry pada kali ini .
thanx kerana membaca , doakan fiza .
thanx ya

sambutlah salam persahabatan daripada fiza .

horoskop kita ^^


assalamualaikum semua !!
holla !
wassup ?!
harap korungs berada dalam keadaan sihat sahaja ! ^^

okayh ! 
seperti fiza katakan di laman FB pada hari tu , 
fiza akan membuat entry pasal HOROSKOP !
tetapi , jika tak nak baca ?
dialu-alukan , pergilah buka benda laen selain blog nie .
nak baca ??!!
jums scroll ke bawah ~

okayh ! 
tetapi !! 
jangan percaya sangat dengan horoskop nie .. 
just buat panduan je aw .
jangan percaya 100% aw !!

okayh , horoskop yang pertama ialah
CAPRICORN !

korungs serius dalam mealakukan semua perkara , tetapi kurang sabar dan mudah emosi . korungs ragu-ragu terhadap hubungan korungs , jika couple lha . korungs tak pasti adakah dia yang sebenarnya korungs cari ^^ . jika korungs ragu-ragu untuk membuat sesuatu keputusan , mintalah pertolongan dari keluarga , rakan . ^^ korungs kurang berjaya mengawal waktu . adakah protein dan kalsium di badan korungs seimbang ?Pandai berhemat, jujur, setia, tidak suka berfoya-foya, ringan tangan, pandai menyesuaikan diri dan tidak suka menyombongkan diri.lebih suka berpenampilan apa adanya . seorang yang agak pemalu dalam memulai suatu hubungan, akan tetapi kalau sudah bersahabat, ia bisa menjadi sahabat sejati yang rela berkorban demi sahabatnya dan bisa dipercaya. Nombor 3 beruntung bagi korungs , warna yang menarik =HIJAU 

maklumat ini untuk semua ! golongan capricorn ini adalah orang yang dilahirkan pada 22 DEC - 19 JAN !

okayh !
itu sahaja yang fiza ingin kongsikan pada hari ini .
hah ??
korung bukan golongan capricorn ?
jangan risau ..
horoskop yang lain akan muncul 

dan ! jangan terlalu percaya dengan horoskop ini !
fiza hanya mahu berkongsi ^^

okay ! harap korungs enjoy sepanjang membaca entry pada kali ini .
thanx ya keran sudi membaca ^^


sekian sahaja . jumpa di entry akan datang !
moga hari ini adalah terbaik untuk kita ;)
sambutlah salam persahabatan daripada fiza

perasaan kita ♥


assalamualaikum semua !!
holla !
ini entry ke-dua daripada fiza .
harap korungs suka ^^

nak tahu ?
scroll lagi ke bawah ..
tak nak ?
get oud from here ^^

nak tahu apa yang fiza akan bicarakan ??
ia adalah mengenai 
TANDA2 KITA JATUH CINTA
jums baca selanjutnya ..

tapi ! fiza hanya berkongsi ,
jika salah , harap maaf yer ~

::sukar melelapkan mata

::perasaan berdebar jika terserempak dengan dia

::suka ambil tahu mengenai dia

::resah gelisah (tak nampak dia , korungs gelisah)

::mudah cemburu (pantang jika dia dengan seseorang)

::rindu !

::banyak menghabiskan masa dengan phone . (mesti sent mct kepada dia)

::menjaga penampilan .

::akan mempertahankan dia jika ada kes2 mengenai dia

::mudah merajuk dengan dia .

::sanggup berkorban .

::sering berkata perkara yang elok2 dengan dia .

::suka berangan , termenung .

::hati gembira jika ditegur oleh dia 
.
::memberi hadiah kepada dia sebagai tanda ingatan.

::lebih suka lagu balada.

::melihat bayangnya dimana-mana.

::simpan segala yang diberi oleh dia 

;:sering teringatkan dia .

::sering berdoa kepada ALLAH agar dia milik kamu 
.
::bertekad untuk memiliki dia .
dan ...

:: pada saat ini , wajah dia yang terbayang .


okayh . sekian sahaja daripada fiza ,
harap korungs suka ^^
sorry , jika salah .
btw ,
thanx kerana sudi membaca


sambutlah salam persahabatan daripada fiza

NGAUM !!


assalamualaikum semua !
to all readers , followers , haters and friends .
(speaking ? sorry2)
wassup ? sihat ?
alhamdulillah jika sihad , sakit ?
pergi berehat yer ..


amacam ??
tengok bola malam tdi ??
NGAUMM !!
sebelum ue , na bace ke idak ?
tak nak , pergi bawa diri yer ~
scroll sampai bawah


haha .. nampak kan ??
HARIMAU vs GARUDA ...

okayh ! mesty korungs tengok kan ??
keluarga fiza tengok jugak , masing2 ada problem dengan hati ..
>panas hati
>sakit hati
>kecil hati ..

lastly ,
>besar hati sebab bangga MALAYSIA menang jua !! 5-4 !

hehe .. ni dia hero kita 
thanx ya ! penjaring gol yang ke-5 ! sayang awak ketat2 lha .


ini pun tidak dapat eden lupakan .. sebab dia lha , jaringan gol INDONESIA tersekat .


ONG KIM SWEE .. banyak ong ma ,,, sampai kita boleh menang ! thanx ya ! jasa anda amat dihargai

fiza benci mamat nie
NEGRO CELUP !! =P

ahli paling muda !! berbaloi !! dia tak mengambil SPM tetapi bersama skuad HARIMAU MUDA !! berbaloi sangad pengorbanan ue
NAZMI FAIZ MANSOR=)

hehe .. tetapi inilah yang paling fiza suka !! no 24 kan ?
siap pegang bendera MALAYSIA lagi ! Muslim Ahmad

MENGGODA ark ?? NGAUMM !!
GO MALAYSIA !! 1 MALAYSIA !!

hehe .. kau ada ? ;)

okayh . sekian sahaja entry pada kali ini .
aseyk bola jer ..
nantikan entry yang akan datang .
thanx anyway sebab sudi baca .
amat dihargai . ;)

bye-bye .. assalamualaikum .
sambutlah salam persahabatan daripada fiza