FebMarch:)

#Jobarian #Bellatrixian #3KRK'13

assalamualaikum semua . yes , Fza kembali lagi ^^v dah lama menyepi dari dunia blog ni , sedangkan banyak cerita nak bagitau ni . tapi sebelum tu , sedekahkan Al Fatihah for those who involved in tragedic MH370 and 529 Ikhawnul Muslimin


Dear Indian Ocean , keep them safe , warm them , hug them , take away all the fear , take good care of MH370 untill we come to take them HOME <3

Alhamdulillah , may Allah ease everything . Kita hanya mampu berdoa je :) now , begin the story ><" sama ada korang tau atau tak , sebenarnya aku dah jadi JoBarians sekarang ni . SMK Senggarang alywas in my heart :') 10 Feb aku dah start daftar dan officially jadi 'budak asrama' . Last day kat sekolah ? nothing , macam biasa je . sebab aku tak hebohkan yang aku pindah , biar dorang tau sendiri adalah lebih baik kot . *padah skema ayat* act , tak sampai hati nak dengar ucapan touching dorang tu , aku ni dahlah sensitip gila , kang nangis tak memasal --'' btw , I'm not alone gituu ~ sebab ada lagi 3 orang dpt tempat yang sama . Pqah , Myra and Haziq , representing SMKSenggarang di MRSM JOHOR BAHRU . awkward gila kot --' almaklumlah , budak sekolah harian jadi budak asrama . beza gila weyy .

B-13-1 
Noe , Nad , Izyan , Yanie , Iza , Sab & Azreen . 
the're my dormmate . Bilik 13 aras 1 SELAUT XD terdiri daripada 2 f1 yang meriahhh , 6 lain ehem ehem , form 4 ah . we conquer the dorm XD for those f1 , we give them nickname , IZYANNIE .ala ala Azhael gitu . Myra aras 2 . Pyqah aras 3 . aku beruntung sebab dapat aras 1 XD taklah penat bawa beg naik tangga kan -,- pheww .

apa lagi nak cerita ek ? oh ya ! kelas -Bellatrix . Homeroom - Dynamic . apa kebenda homeroom niy ? akan ada 1 cikgu dan 14 rakan sebaya . pergh skema habis XD cikgu tu jadi mummy kita at sana dan fungsi rakan sebaya tu adalah as our adopted siblings ^^ so , kalau nak celebrate or buat acara apaII , itulah geng nak buat havoc nya !

batch form 4 a.k.a SOVEREIGN ;)
btw , kalau tak tau maksudnya , sila GOOGLE sendiri yaa :*


introduce our president , Syakim Salleh .



our vice president , NurKamalia / NOE :3

Homeroom : Dynamic 
President : Adeeb | Vice President : Wani 
takde gambar cause tak tau nak copet dari mana :3

Kelas : Bellatrix 
President : Aqmal | Vice President : Aiza
sama juga dengan kes atas XD

lumrah bila bergelar budak asrama ni , orang akan takutkan korang dengan kes BULI , itu ofkos mesti ada orang cakap punya . yang tak boleh blah , cerita cerita hantu ni dikatakan wajib ada -.- HOMESICK , tipu kalau takkan alami . meh aku nak habaq mai , kalau mrsmJB ni takde kes bebuli bagai ni . Lek kayy . senior baikII wa cakap sama lu :3 setakat kena tegur , itu biasa lahh . yang kes hantu ni , dia takkan datang kalau kita tak kacau dia . so jangan kacau dia , kan senang ? XD jangan berani sangat , jangan takut sangat , itu je :) HOMESICK ae ? hmph , rindu teramat gila kat rumah , keluarga meriah , kawankawan lama yang poyo selamba badak , setakat ni tak keterlaluan sangat . rindu fasa 1 rasanya ^^ doa doakan lah aku okeyy ya :)

jadual sekolah asrama ni acane ? padat lagikan jitu kau -.-' ayah aku siap dengki lagi , tau dia cakap apa ? "


lepas ni dah tak boleh la ngadap internet selalu . tak dapat berfacebook wechat je memanjang XD

aku dapat rasakan ayah aku buat evil laugh pun ada ><" alahai takpe , kejap je pun , 2 tahun JE -.-' k diam . bangun pagi pukul 5 kot , budak dorm aku bangun lambat XD lek ah , pagi masih muda , jadahmu :3 solat subuh berjemaah , baca alquran . lepas tu sarapan , pukul 7 ada morning call , then BBEELLAAJJAARR , rehat kejap , sambung balik SSTTUUDDYY , then solat Zuhur berjemaah , lunch time , prep petang , solat asar , riadah , makan malam , solat maghrib , solat hajat/taubat, bacaan alquran/yassin + solat isyak , prep balik , bacaan alMulk then LIGHT OFF pukul 11.30 . tapi jangan risau , aku tidur lebih lewat dari tu XD . act , ni aku main tibai je . lain hari , lain jadual dia . btw , kalau korang rindu , call aku masa riadah 5 petang or malam uh 11 lebih . ajet ajet ada yang nak call je kan -.-'' sadis kau ni jemah oii .

majlis anugerah kecemerlangan pelajar PMR SPM 2013 dah lepas . tau bila ? 19 Mac . frust tertonggeng aku tak dapat pergi T.T* cikgu simpankan hadiah saya elok elok kayy . nanti adik saya bawakan dia balik ke pangkuan saya . eh ? start cuti pada 21 hb , tapi ada program dulu , baru boleh balik . program apa ? ROADRUN ala ala larian rentas desa gitu . aku lari tak ? hee tak . aku demam ah ._. so , jadi HELPERS . bahagian lelaki b13 . boleh tahan ah . masa paling pantas 40 minit lebih bagi 8km . AWWSSEEMM la uh kan ? :3 sebelum program tu , seminggu lebih , ada sukantara . see ? penuh jadual weyy -,-



so , here's meet the Bellatrix girlsss :*






nak tahu nama dorang ? payah weyy . entry akan datang lah nama dorang ae :3 btw , yang pakai baju batik tuh Aiza . our vice president :D our class has 29 students . 4 boys while others are girls . but one boy had missing -.-'' 


for friends , untuk sahabat KRK-ean , selama 3 tahun aku dengan korang , aku happy gila wey . kena bebel , kena denda , tiru hw ramaiII , buat konsert dalam kelas , gosip mosip , aku hargai semua tu . aku sayang korang . datangla kawan baru macam manapun , takkan sama dengan korang . kepoh korang , gegila korang , caring korang , memang limited edition gila wey :') harap sangat tak lupa aku . for Bestarian , maaf tak dapat lama dengan korang . even kejap , aku dapat juga kenangan dengan korang . lagi kalau masa cikgu takde , tambah pula baru habis addmath , memang kecoh kelas uh :D THANKS FOR EVERYTHING !

till the end of this entry . will back to MRSMJB tomorrow . homework yang berkepuk kepuk uh takpe , lain citer XD . bulan 4 takde cuti , mengharapkan ayahmama datang ja :) doakan aku sihat kat sana , dilindungi dari pelbagai perkara >.< , boleh pick up apa yang cikgu ajar yaa :') untuk pasukan BiBer dan Choral SMK SENGGARANG , do the best kay . aku doakan korang . chiaa yokk ! ^^v till then , assalamualaikum :* see ya on next entry