New Of Me




Firstly , assalamualaikum and hye ! *lambai tangan* hihik . I'm back ;) anyway , tak lambat lagi kan nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU ! today is 3rd January 2014 , dan 1 Rabiul Awal 1435 H , for muslims . Bermakna lagi 11 hari nak sambut hari idola kita semua , iaitu Nabi Muhammad s.a.w :') sama sama kita nantikan hari tu k . 


So , macam biasa , jika masuk je tahun baru , mesti masing masing dah pasang Azam dan Niat kan ? Sebelum tu , apamende Azam ni sebenarnya ? :O 


Maksud Azam (Kamus dewan bahasa):
Kemahuan (keinginan, cita-cita) yang sangat kuat, tujuan (yang sesungguhnya).

Haa . Itulah maksudnya . Sesungguhnya , azam tu ibarat janji kepada diri sendiri . Eh ! Asal aku macam matang sangat bila menaip niy ? -.-; krik krik . Anyway , apa azam korang ? Azam korang tahun lepas tercapai dak ? Korang rasa azam tahun ini berjalan dengan lancar dak ? Jangan hanya 'hangat hangat tahi ayam ' je k . Apa tu ? Aku teringat dinding sekolah aku :P haha . Tapi betul la kan , kebanyakkan orang bersemangat berazam itu ini , tapi takde hasil pun . Ada yang ikut kawan , ada yang sekadar teringin juga rasa ada azam . so , entry kali ni , aku nak ceritakan azam aku tahun ini . Sama ada tercapai atau tak , terpulanglah kan >.< 

1. Nak tumpukan perhatian sepenuhnya kepada pelajaran . 
2. Nak jadi lebih baik dari tahun lepas .
3. Inginkan banyak kenangan manis . 
4. Nak skor dalam SAINS TULEN . 


macam susah je , macam hangat tahi ayam je , macam tipu je , macam tak boleh buat je . Nyahh kau sifat negatif dari diri aku ! wachhhaaaa ! Hihik XD itu je kot azam aku , banyak juga tu ><" Disebabkan aku baru masuk form 4 , bahang Sains Tulen tu sakit auw -.-' ramai kata subjek tu SUSAH ! FAIL ITU BIASA ! pergh ! ayat masing masing . macam tak nak kasi support langsung kan ._. azam yang pertama tu ibaratkan tak nak cinta monyet monkey gorilla chimpanzee kiranya :v cikgu duk cakap form 4 bukan tahun 'honeymoon' , kena belajar gegila mulai sekarang . azam yang kedua , nak matangkan sikit diri niy . yang ketiga tu , aku tak nak asyik nangis je macam tahun lepas , asyik menyesal benda yang dah jadi :') yang keempat tu , untuk masa depan aku gak kan ==' Biologi , Addmath , Kimia , Fizik fuhhh semangat . Doakan fiza k :* mohon sangat jasa bebaik korang niy ><"

Jadi , setakat ini jelah yang aku nak taip . sekadar nak meriahkan dunia blog :P komenlah entry ni dengan azam korang ?! ;) azam nak graduate ke , azam kahwin ke ? ;) haha . that's all from me , Thanks for reading :D walau apapun azam korang , aku doakan moga tercapai :) sesungguhnya Allah akan membantu hambanya :') keyboard off , salam persahabatan dihulurkan ;)