PERMULAAN .

Izznur Firzanah menaip ..
1 Jun 2012 ..



tok3x . Assalamualaikum semua .
hello , milo , marshmallow .
sihat ? alhamdulillah .
sakit ? berehat dan makan ubat kayy .

kayy . yezza . new entry . sekali lagi .
kenapa suka update banyak-2 ?
sebab bosan ngadap FACEBOOK la . ><"
nak melepaskan rindu dekat blog buruk nie pulak .
apa yang aku nak taip hari nie ? 
buat senaman mata , jeling sikit tajuk entry .
buat senaman minda pula , fikir aku nak kongsi apa hari ni ?


yeah ! PERMULAAN ! kenapa ?
hari nie kan 1 Jun . hari pertama dalam bulan JUN . tak gitu ?
nah ~ doa khas untuk kalian <3


“Allah Maha Besar, ya Allah tampakkan bulan tanggal satu itu kepada kami dengan membawa keamanan dan keimanan, keselamatan dan Islam serta mendapat taufik untuk menjalankan apa yang Engkau senang dan rela, Tuhan kami dan Tuhanmu (wahai bulan sabit) adalah Allah” (HR. Tirmidzi 5/504 dan Ad-Dariimi 1/336)

amin , amin ya rabbal alamin . 



okay3x . sempena hari Jumaat ini , fiza nak kongsikan sesuatu .

Disebutkan oleh hadis Rasulullah SAW bahwa sepuluh orang yang mayat nya TIDAK BUSUK dan TIDAK REPUT dan akan bangkit dalam keadaan tubuh asal pada hari Qiamat . siapakah mereka agaknya ?

1. Para Nabi-Nabi
2. Para Ahli Jihad Fi Sabilillah
3. Para Alim Ulama Menegakkan Kalimah Allah.
4. Para Syuhada sentiasa memperjuangkan Islam.
5. Para Penghafal Al Quran dan Beramal dengan Al-Quran.
6. Imam atau Pemimpin yang Adil dalam menegak Syariat Allah.
7. Tukang Azan yang tidak meminta habuan.
8. Wanita yang mati semasa melahirkan anak serta sentiasa TAAT pada perintah Allah.
9. Orang mati dibunuh atau dianiaya kerana mempertahan Maruah dan Agama.
10. Orang yang mati di siang hari atau di malam Jumaat jika mereka itu dari kalangan orang yang beriman yang sentiasa menjaga hukum agama semasa hidup di atas dunia.

kayy . sekian sahaja entry pada kali ini .
ringkas kan ? ><"

by the way , tadi aku ada update status pasal rempit . 
ramai yang terasa . maaf sesangat . serba salah dibuatnya .



maaf jika seringkali buat korang sakit hati dengan fiza . 
hmm . see ya in next entry . bye-bye . salam persahabatan dihulurkan .


No comments:

Post a Comment