Buku oh Buku .

Izznur Firzanah menaip . .

3 Jun 2012




tok3x . Assalamualaikum semua .
Hello , milo , marshmallow . 
sihat ? alhamdulillah .
sakit ? take a rest dan makan ubat kayy .

yezza . new entry . miss blogger coming . *miss blogger la sangat . nyampah aku* oke . amacam cuti korang ? Homework dah siap ? 
untunglah , dapat jenjalan . aku cuma boleh ngadap facebook dan blog hari-2 . ><" . oke . macam biasa . buat senaman mata ? lihat balik tajuk entry . dah ? buat senaman mulut pula . baca balik tajuk entry tuh . pandai . Buku oh Buku .

oke . actually , apa yang aku nak sampaikan nie ? hehe . seperti yang korang ketahui , ramai orang minat membaca . Tak gitu ? Komik , majalah , surat khabar dan novel . Ia terdiri dari satu nama iaitu bahan bacaan . Tak gitu ? Pada pendapat fiza , lelaki gemar baca komik sedangkan perempuan minat membaca novel . Iya ke ? terpulang pada individu itu sendiri . oke . sebenarnya , aku nak kongsikan novel yang aku minat ><" . tak suka ? bubye . ;)


nampak kan ? actually . novel nie bersiri . aku suka sebab inilah novel pertama yang berjaya buat aku nangis . novel lama lah katakan . kenapa ? watak Ghazali sebagai pakwe Ice , meninggal di depan matanya kerana ingin melindungi Ice . bengkak mata aku .


cun novel nie . kenapa ? bacalah . watak utama dia , *aku lupa nama dia * meletakkan syarat ke atas seorang jejaka . akhirnya memakan dirinya . dia menahan rindu terhadap jejaka tersebut . *aku suka ending dia lah *


novel ni pun sama . membuat mata aku bengkak . ==" 
"Leya, abang janji dengan nama ALLAH abang akan menjaga Leya hingga ke nafas yang terakhir. Percayalah sayang. Leya takkan keseorangan lagi. Abang sayang Leya dengan penuh hati abang." 




oke . novel ni baru lagi . korang kena beli . banyak adegan sweet lha . saya suka ><
 Siapa yang harus Yasmin pilih? Ezad Hakimi yang tawar tak berperisa atau Zul Khuzaimey yang pernah menyandang gelaran Mr. Kasanova?

(Wahai ahli sihir dunia kegelapan! CINTAkah aku pada kau? Kalau betul, BILA?) -Fatin-
(Aku telah jatuh CINTA padamu, Fatin. Tapi tolong jangan tanya sejak BILA. Aku sendiri tak pasti.)-Hafez Azfar-
(BILA semua ni akan tamat? Ataupun semua ni adalah satu tanda CINTA baru bermula?)-Haikal Azlan-
belilah . nice >< korang akan senyum sorang-2 bila baca ;)


novel nie ala-2 cerita AWAN DANIA . punyai 3 abang dan punyai 3 peminat ><" ARYANA , seorang gadis terperangkap di dalam lif bersama Arel , telah mencuri hatinya . Zafran pula mengembalikan kisah silam ingin merampas kembali Aryana . Aizam jua meminati Aryana . ><" anehnya , mereka semua berkaitan .The best man wins! Hati kata, pilihlah dia. Otak kata, jangan! Hei, kasih… yang mana satu pilihan hatiku?


ni pun gempak weyh ! Minah sewel dan mamat tiga suku ? Hidup bersama ?! oke . cerita ini sweet . Iman dan Arie tidak sehaluan. Seorang ke simpang kiri, seorang lagi ke selekoh kanan. Tetapi, haluan berbeza itu membawa mereka ke satu jalan lurus bernama keserasian. Namun tiada seorang pun menduga lorong yang sedang mereka lalui itu rupa-rupanya penuh dengan onak dan duri.

oke . setakat ini jela , novel tuh je yang aku ingat setakat nie . amacam ? tertarik ? haha . serang la kedai buku , pilih novel , bayar dan baca . tak susah pun ? Novel bukan sahaja untuk gadis tetapi LELAKI pun boleh . ;) 

oke . see ya in next entry . maaf , jika entry ni membosankan . bye-bye . salam persahabatan dihulurkan .


notakaki :: aku sedang siapkan cerpen . doakan aku kayy

3 comments:

  1. Jeles aku tengok novel2 kau nih .. haha :p

    ReplyDelete
  2. haha . ceyt . bukan kau dah baca ke ?

    ReplyDelete
  3. Satu novel je ee pernah baca habis - Andai itu takdirnya. Lain tak pernah baca habis, selalu baca sampai page 10 je. Haha =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/judge-by-its-cover.html

    ReplyDelete