capital F .

Izznur Firzanah menaip ..
26 Mei 2012




tok3x . Assalamualaikum .
hello , milo , marshmallow . 
sihat ? alhamdulillah . 
sakit ? rehat secukupnya dan makan ubat . kayy ;)

kayy . new entry lagi . kenapa ? bosan melanda . hehe . tak pe kann . kayy . firstly , macam biasa buat exercise bagi mata . baca balik tajuk entry hari nie . pandai ! sayang dia lah . <3 entry pasal apa ? CAPITAL F . apakahh ? selalunye orang pakai capital-2 nie , sempena huruf pertama nama pakwe/makwe kann ? nama pakwe fiza bermula huruf F ea ? haha . kayy , fyne . memang pun . teka lah korang . =P . 





tapi ! bukan tuh fza na kongsikan la . identiti pakwe fiza masih rahsia . cukup setahun , baru digemparkan kayy . *tepuk tangan sikit =P* .


actually , F merujuk kepada Freedom . 

kenapa Freedom ? Freedom sebab telah bebas dan merdeka daripada menjadi jajahan pihak LEMBAGA PEPERIKSAAN . yeah ! untuk paper Science , fza target C . kenapa ? ta minat subjek tu . =P paper math ? insya'allah B . Kemahiran Hidup ? diorang cakap , fza dapat A . amin je la ~ Pend Islam ? dapat A . hehe . markah cukup-2 makan je . ==" Geo dan Sejarah ? redha je la . tak mahu harapkan apa-2 . BI dan BM ? target B . tak nak target tinggi-2 . nampak ? langsung , tak de harapan na dapat A . ><"


F juga merujuk kepada Friendship .

yeah ! Persahabatan . apa kena dengan persahabatan fiza ? a da masalah ke ? tak de . okayy je . ><  sebenarnya , rindu menebal nie . tadi at kelas , asyik nampak jelmaan dan terdengar suara dorang je . padahal dorang tiada dalam kelas . terbukti , kerinduan fza pada korang terserlah >< . fza rindu siapa ? wait ea .




kayy . nampak muka 5 gadis tuh ? yeah ! yang jelita lagi cun ><
mereka semua pergi Jambori Pengakap peringkat Antarabangsa . yang kena mengena dengan hari BELIA tuh . ==" . hari nie , hari kedua , tiada mereka . bosan . at kelas , terdengar suara dorang , nampak kelibat korang . makin rindu , tau tak ? dorang la terbaik . selalu ada di saat susah dan senang . gembira dan duka . saat aku perlukan nasihat , dorang sanggup jadi Kaunselor untuk aku . tika aku perlukan pertolongan , mereka datang membantu bagai Wonderpets . <3 korang . persahabatan kita . insya'allah , selamanya . 




nampak ? mereka pun tinggalkan fiza . pergi camping jugak . kalau 5 budak at atas ue PENGAKAP , yang dorang berdua nie PKBM . peringkat negeri jugak >< . dorang pergi seminggu . lama meyh . semua orang nak aku demam rindu ea ? sayang hangpa ketat-2 . 


F juga merujuk kepada Facebook . 


kenapa dengan Facebook fiza ? makin menggila . mentang-mentangla Pak Cik Mark Zuckerberg baru kahwin . dia suruh semua pakai timeline . fza jadi mangsa keadaan . semak tuh ><" . sabar je la . moga kau bahagia dengan rumah tangga kau tuh . 


F juga merujuk kepada Fantastic .


kenapa ? jap ea . 



gempak tak ? gempak kann . sila anggukan kepala anda . ;) fiza suka kad yang paling BAWAH sekali . ringkas tapi menarik . suke sangat . yang TENGAH-2 tuh , majlis khatam Al-Quran . makin canggih kad pada abad sekarang kan ? ><




hehe . pengantin .. siapa mereka ? yang lelaki tuh , Jamil namanya . merangkap sepupu aku . >< sudah jadi pasangan halal dan BAHAGIA tuh . moga kekal . <3


F juga merujuk kepada Funishment . 


apa tuh ? hehe . kan dah habis exam ? ia bermakna MUSIM CUTI BERMULA . jyeahh ! selamat bercuti kepada semua . budak-2 asrama pun dah kembali ke rumah masing-2 kan ? bagus . ! aku nak date ngan kawan baik aku , Fastura Aini . sayang kau . 4F . Fastura Firzanah Friends Forever . moga korang happy sepanjang cuti ini ;) take care kayy . 


sekian sahaja entry pada kali ini .
tengs sudi singgah , baca . maaf salah eja . see ya in next entry . bye-bye . salam persahabatan dihulurkan



4 comments:

  1. Interesting!!! slalu ofg guna capital F ni bnde yg truk2 tu.. hehehe...

    Anyway, nice sharing syg... semoga hubungan persahabatan sis kekal hingga ke syurga

    ReplyDelete
  2. yeah ! haruslah akak comel . F for FRIENDS . <3

    ReplyDelete
  3. hehe .untunglaa . sume capital F .

    btw, jom baca n comment :)

    http://www.loveesparadise.blogspot.com/2012/05/2-handset-2-gfbf-haa-kalau-5-5-ke.html

    ReplyDelete
  4. hehe . untungkann ? ;) . oke . entry anda akan dikomen

    ReplyDelete