Never Forget It

AMARAN ! ENTRY INI PANJANG DAN BANYAK GAMBAR 




Assalamualaikum semua ! Holla ! Fiza kembali dengan entry panas lagikan sensasi . oke , stop merepek -.-' so , today is 26th December right ? Bermaksud tinggal lagi 5 hari nak naik sekolah . Yeahhh ! -____-'' Dah ready nak dapatkan homework terbaru ? ._. abaikan semua tu . keep on with your holiday mood okeyy :* 

Cakap pasal holiday , eh salah , taip pasal holiday ni , korang cuti kat mana je ? Rumah ?! Yes , ada geng ;) aku pun duk umah ja . Almaklumlah , ayah susah nak dapat cuti . Mama pula sibuk menanda kertas SPM , tapi semalam aku pergi tempat menarik dan pernah mencetuskan fenomena :P * gempak kan ayat aku * Villa Nabila ? bukan ehh . tak best p situ 

nama : syasya scolero nama famous : awek LEGOLAND tagline ; macam cuomel ja , macam cuantekk ja 

betul kan aku taip tadi ? menarik + fenomena . tapi aku tak nak citer pasal dia , aku nak cerita nama famous dia tu , ya , awek LEGOLAND . buat sekian lama kepingin mau ke situ *suara sinetron* , dapat juga la jejakkan kaki ke situ . konvoi 3 keluarga , 2 buah keluarga dari Kota dan dari Parit Raja . Tapi orang Pt Raja sampai dulu , sebab dorang gerak awal . gerak dari Kota Tinggi pukul 11 lebih kurang . ya saya orang Kota sekarang ni :P ayah sempat call member , tanya jalan nak ke sana , but , at last , guna ilmu orang Jawa juga . siapa ?


 itulah 'orang Jawa' nya . pelik kan ? ayah panggil dia , Wak Wes , kan macam nama Jawa >.< hihik . gelak je bila ayah panggil nama dia macam tu . rasa la juga traffic jam at JB -.-'' tak lama tu , sampai juga tempatnya . Alhamdulillah dipermudahkan ;') 1 jam je dari Kota Tinggi . tapi dugaan datang , gerimis sambut ketibaan kitorang . rasa sentap juga la , sebab kalau hujan nak main semua permainan susah kan ? :( tapi , matahari datang kembali dan halau hujan tu >.<' nasib baik , pheww , Allah permudahkan urusan kitorang .


parking dekat Hotel Legoland . tak tidur hotel pun ._. tapi seriously , hotel dia awesome ! :* masuk je entrance , korang dah boleh main cantum-cantum lego ;)


masuk je pintu masuk , terus berpecah . Jalan ikut suka k . photos session . setiap gambar ada kisahnya . korang pikir sendiri kisahnya k :P
1st place visited : MiniLand

2nd place visited : Land Of Adventure
kat sini ada 4 aktiviti , yang gambar bawah ni Beetle Bounce . yang ni aku naik >.< even khas untuk budak kecik sebenarnya :3
Pharaoh's Revenge , tempat budak budak main .
Dino Island tempat yang boleh basah lencunkan baju korang , Lost Kingdom Adventure main tembak tembak ala bs , dan 2 game nilah aku tak sempat main -.-'' ergh ! then , kami pergi tengok wayang . yes . walaupun lama menunggu -.-'' cerita apa ? Legend Of Chima . Biasanya 3D kan ? dekat LL ada 4D . kalau kena air , korang disirami air , sedang terbang , korang rasa angin kuat :3

3rd place visited : Lego Kingdoms .
ada 6 aktiviti . tapi family aku join 4 aktiviti apa je . aktiviti yang tak sangka 1 keluarga join adalah The Dragon :* havoc habis ahh family aku :3 wakaka . memang ohsem roller coaster ni , naik ahh ;) Castle Stage sesuai amik gambar je -.- Royal Joust budak kecik naik kuda keliling taman kecik :P The Forestmen Hideout , nama gempak tapi just playground :3
tunggu giliran , abang guard tu terkejut :p
tinggi gila kan litar dia ? :v

4th place visited ; Lego Technic
ada 5 aktiviti tapi join 3 ja , yang lagi 2 tu setakat cantum2 lego je >.< 
Project X , roller coaster ala pacuan 4 roda . yang ni okeyy . naik benda ni , adik aku asyik cakap 'syasya suka orang berani , macam cuantek ja , macam cuomel ja ' . asyik gelak ja ><'
Aquazone Wave Racers , tempat lencunkan diri :3 korang kena berdiri naik benda tu dan pegang streng sekuat mungkin sebab korang akan berputar dengan laju dan akan kena laser air :v then , naik Technic Twister kononnya nak keringkan baju yang sedia basah -.- tapi , dapat ; PENING AHHHH ' 


and last place visited Lego City , ada 8 aktiviti kesemuanya , semua aktiviti sesuai untuk semua ahli keluarga ;3  naik kereta api nak balik Negeri Sembilan :P beratur memang lama ah , jangan ditanya -.- naik cramp kaki aku dibuatnya . Legoland Express , bawa korang jalan jalan seluruh theme park tu kot :v Lego City Stage , ada persembahan . aku tengok persembahan NinjaGo :* handsome abang ninja woo :P


then , singgah kedai cenderahati , mama je yang beli . masuk hotel balik sebab nak pergi tempat kereta kan / ;v ada kedai cenderahati gak dalam hotel , minta ayah duit , dapat beli >< itu pun beli key chain ja 


cuba teka berapa harga dia -.- RM20.95 sen tauk ! yang dalam hotel lagi murah daripada dalam Legoland tu sendiri -.-


ehh , naga Maharaja Lawak Mega la :P dari pukul 12 sampai 6 petang lebih dalam tu , itupun tak semua permainan main lagi . kalau nak bawa makanan , bawa je , dorang tak check ;v hihik . air makanan mahal dik oii  . beli air milo and nescafe , RM10.50 . turun roller coaster , lapar . beli makanan . combo meal RM20 , kid meal RM15 . ada pilihan hidangan nak yang mana , disediakan dengan fries , air . penat main , beli air oren dan air mineral RM8 . bawa duit lebih ya ! -.-''

so , that's all from me , thanks sudi baca entry yang panjang ni ><' share la pengalaman bercuti korang dengan fiza k ;) SELAMAT MENEMPUHI TAHUN BARU , 2014 :) keyboard off , assalamualaikum . salam persahabatan dihulurkan 


7 comments:

  1. rasa nak pengsan melihat harga-harga tersebut xD

    ReplyDelete
  2. Macam cwantik je, macam cwooomell je... hahhaa... Best la pergi legoland...

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  3. @Izzaty : tahu takpe ._.
    @zaki : haha . tak nampak pula syasya kat situ

    ReplyDelete
  4. Wah bestnya but mahal lah jugak . Nak bodek mak lah gini . haha . btw suka lah tengok blog ni . comel sangat .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey farhah ^^.v memang mahal tp berbaloi kan :) thanks for the compliment :*

      Delete
  5. waww best nya..teringin jgk nak pg tap xde kesempatan ag.. :)

    ReplyDelete
  6. takpe . cuti tahun baru cina ada >.<

    ReplyDelete