Pemberian Allah

*please stop with that cute face ><"*

Assalamualaikum and haii ! Yeah . This is me , Fiza . so , tarikh hari ini . 19hb Disember 2013 . tarikh penting tau sebenarnya . apa mende yang penting ? KEPUTUSAN PMR 2013 ! dan aku sebahagian daripada agenda terhebat ni . yes . the last batch of PMR . sebabnya , next year dah jadi legasi PBSMR . panjang gila nama . kalau SPM jadi PBSM eh ? :v gurau k gurau :3


  • Keputusan PMR 2013: 19 Disember 2013 ( Rasmi )
  • Keputusan PMR 2012: 19 Disember 2012
  • Keputusan PMR 2011: 22 Disember 2011
  • Keputusan PMR 2010: 23 Disember 2010


itu tarikh keramat bagi ahli saham PMR . dan seramai 462, 940 pelajar tingkatan 3 yang mengambil PMR . yang tak ambil tu maybe dibuang sekolah atau dipindahkan ke kelas pendidikan khas atau kes yang khas lagikan terhad ye :P 




itu mukadimah cerita . panjang tu dikira pembuka bicara k :3 ini baru cerita sebenar . cerita panas lagi ini -.-'' yes . aku punya cerita . as everyone know that if want to take the PMR result , must go to school . *hancur english aku* . dan aku sebagai pelajar SMK Senggarang , mestilah kena pergi SMK Senggarang untuk ambil keputusan . Takkan nak pergi SMK Seri Menggatal pulak kan ? orang lain sampai sekolah awal , aku g sekolah pukul 10 yang nak ke 11 pagi . kira awal kan ? :v terserempak dengan staf awam sekolah *skema ayat kau* , dia tegur 


eh muka cam takut je

Haha . aku tayang sengih je la . tengok dalam dewan , ramai manusia duduk dengan berpakaian sekolah , wait ! aku nak duduk mana ? ._. tengok 1st line , member harok semua , nasib dorang sediakan kerusi kosong . thanks yang :* salam bersalaman and dorang tegur 


sejuknya tangan kau !
 dan sekali lagi , tayang sengih free . then , mulalah 2 3 patah kata daripada cikgu kaunseling serta GPK 1 . dan acara bertepuk tangan pun bermula taktala cikgu GPK 1 beritahu prestasi cemerlang sekolah . dan , acara kemuncak pengumuman nama pelajar yang dapat semua A . satu satu nama dipetik and finally , nama aku dipetik gak . Terkejut bukan kepalang , sebab tak target . aku target 6A je . sebab tak confident dengan jawapan PMR hari tu ._. Sains dengan soalan mandul dia tu -,- Pendidikan Agama Islam dengan soalan yang aku tak target keluar . tapi Alhamdulillah , Allah beri rezeki dekat aku . 

firstly , thanks to Him . Allah bagi izin supaya aku dapat result macam gini . secondly , thanks kepada parents . sebab dorang yang selalu doakan , bagi sokongan , bagi duit belanja , berhabis duit beli yuran sekolah , barang sekolah , beli buku rujukan , buku latihan . thirdly , thanks to teachers :* get ready . aku nak mention semua nama cikgu aku ni . erk tak semua la :3

Ustazah Nurihan , Cikgu Syidah , Cikgu Junaidah , Cikgu Hizamri , Cikgu Rashid , Cikgu Normirani , Cikgu Yusri , Cikgu Norzihana , Cikgu Yasin , Cikgu Ramlan , Cikgu Jumuah , Cikgu Firdaus yang ajar aku pada tahun ini . walaupun aku ni kadang kadang berbual masa dorang ngajar , tak siapkan kerja rumah dorang , dorang tetap maintain cool ^^y fourthly , thanks to classmates , friends , seniors , juniors . atas sokongan korang , ilmu korang kongsikan , jadi cikgu kaunseling aku . thanks :* aku hargai sangat2 . siapa yang pernah kena peluk dengan aku masa nangis tu double thanks . kesian korang kena air mata aku yang gedik tu ^^,,



so , that's the result . on the way nak amik result , duk dalam kereta , boleh nyanyi lagi . kononnya tak takut ah , confident . Kasih jangan jangan jangan kau pergi :P padahal kecutnya aku sorang je tau -.-' and the happiest news is ...... sekolah aku ada 17 orang straight A's . *eh bukan tadi speaking ke ? :v* 15 perempuan 2 lelaki . 8 orang 9A manakala 9 orang 8A . hebak ah ! kedua-dua lelaki tersebut 9A . amik Arab okeyy :3

*mana satu aku ? cari sendiri :3*

cikgu kata sekolah aku dapat anugerah kategori luar bandar bla bla . entah tak dengar . aku sibuk berbual time tu . hihik . and , actually , sasaran 34 pelajar semua A . 17 dapat , 17 lagi nearmiss . iya kot . 

Kaa : Izzaty , Syamimi , Anisah , Nabila , Adila , Mai , Aiman , Danial .
Krk : Atiqah , Amiratul , Hanisah , Mazarina , Me :P
dan Tasha serta 3 orang cina yang lain :3 
congrats to all of you :* tahniah juga kepada member aku yang semua gempak belaka , terutama sekali yang nearmiss tu . ramai nearmiss BI kan ? chill . SPM ado . cakap pasal SPM , aku risau dengan aliran yang aku nak amik tahun depan -.-'' huhh . moga dipermudahkanlah :'D anyway , for 3KRK yang ada 34 penghuni , thanks atas kenangan selama 3 tahun ni , dari mula orientas sampai pasca PMR . bising bising , gelak gelak , denda denda , raya raya dengan korang , takkan aku lupa :D sayang kat korang :* 



itu ustazah kesayang yang comel molek tu :* anyway , gambar ni tak cukup sorang . Imran takde --'' nanti aku cerita pasal hangpa lak . semua gambar dahulu kala aku letak nanti :3 anyway , moga persahabatan kita kekal , hingga ke JANNAH ! dan All The Best untuk menjadi pelajar senior atasan XD dah jadi form 4 tahun depan . Sains Tulen la Akaun la Sastera la Seni la k :v dah besar dah bebudak ni :'/ 

for once again , congratulations to  30, 988  all over the Malaysia ;) proud to be batch '98 . Tambahan pula , jumlah calon semua A meningkat sebanyak 0.41 peratus dari tahun lepas dan 17 mata pelajaran akademik bertambah baik dengan peningkatan sebanyak 0.04 mata gred purata nasional (GPN) iaitu daripada 2.71 mata pada tahun lalu kepada 2.67 mata untuk tahun ini

Tahniah dan terus maju jaya demi masa depan :* *acahpembacaberita* that's all from me now . akan kembali update , bila ada cerita :P terus singgah blog pinky gila ni k . Hihik . Assalamualaikum . Salam persahabatan dihulurkan 

However , okay dak blog ni ? jadi PINK ? jauh terpesong dari warna kegemaran aku ni , BIRU . takpe . ada masa , jadi warna biru balik :3 and , blog ini dipenuhi dengan lelaki kacak tuhh :O tak fanatik , cuma minat . beza tau :P


4 comments: