2 in 1 :3



assalamualaikum semua . ni hao vannekem :3 
fuhh . bersawang , semak pun dah banyak menjalar ni . haish teruk beno kau ni fiza . so , inilah entry terbaru paling baru punya baru . entry terakhir fiza buad pada bulan Mac . sekarang dah pengakhiran bulan Mei . see ? the jurang quite big :3 *hancur english*jadi , dengan kesempatan yang ada , akan aku update segala story yang aku ingat :3 

anyway , oke dak blog aku sekarang niy ? ada edit sikit ><" 


alkisahhhh . toyibbb :P
cerita bulan APRIL :3
oke . ceritanya macam ini . setelah berhempas pulas , pahit getir latihan choral speaking . hari yang dinanti-nantikan akhirnya tiba ><" 10 April 2013 -.-'' 
hari tu agak kelam kabut , menggelisahkan , menerujakan dan sebagainya . amekkaw :P
bayangkan , pagi tu la baru nak kumpul surat kebenaran ibu bapa , baru nak minta signature . tak ke gila tu ? -.-'' yang mengahnya aku . tak pe tak pe . ada hikmahnya :')
kumpulkan ahli semua , bergerak ke bas 88 . bas yang setia dengan smks niy -.-'' sebagai conductor yang bertanggungjawab *puihhh* , semak bilangan pelajar . oke stop . mana lagi  1 2 3 4 5 orang ni hah ? ==' what the .... bila dah cukup , cikgu pula ni mana ? --' selesai semua , baru bergerak . otw tu aku dah gelabah , yang lain boleh gelak bagai lagi . mana taknya , semua guru target no 2 . tak ke gila tuh ? ingat senang ke . puihh . lawan di SMK Dato' Sulaiman . cikgu kata dah sampai , tapi ktorang tengok luar , signboard SMK Penghulu Saad , jauh lagi niy . rupanya , sebelah tu je sekolahnya --' turun bas , daftar .and , SMK SENGGARANG paling ramai budak reserve . bagus kan ? :D giliran untuk perform , 12 daripada 24 buah sekolah ><


itu muka sebelum perform . nak tengok muka lega perform dan bangga menang ? :3

*abaikan sampah di tepi tu*


congratulation to us . kami dapat NAIB JOHAN :* gila tak bangga ? tercapai k sasaran cikgu ><" thanks kepada Miss Aisyah , Pn Junaidah , Sir Hikam , Pn Nik kerna sudi mengiring kami :*

bertalu talu ucapan wish aku terima . ehh iya ke ? puih perasan ko jemah ><" selang beberapa hari , Guru Kanan Bahasa belanja kami semua :3 tau belanja apa ? ce teka ce teka :P kepci oke . ko ada ? :P *nampak keriakkan di situ* thanks Pn Norhayati belanja kami :3


kepci session end . nasi ayam session starts :P

*sweet kan depa ? :3*

thanks kepada Pn Norhayati with the KFC , and others teachers . jahanam English aku ._. dan , terima kasih juga kepada En Rahman B Abas , GPK1 kerna sudi belanja nasi ayam :3



cerita bulan Mei . 
birthday and exam . on the same day . oke . surprise gift yang sangat sweet lah cikgu --'
start exam 13 Mei . err kalau tak silap la ><" birthday aku 15 Mei . 
exam macam mana ? fuhh soalan . semua bahang . HOTS gila -.- *High Of Thingking Skills*
terkial-kial nak jawab Matematik paper 1 dengan Sains paper 2 --' madah senang =.='' 
tapi alhamdulillah , check SAPS tadi , baru masuk 3 subjek . dapat 2A 1B . kira oke la tu kan ? ><"
masuk topik birthday . hee . terharu . ramai orang terdekat wish . sayangs gila babeng pada korang la :P

1st wisher 
Muhd Sadiq *classmate aku dulu* 

2nd wisher 
Nurin Hanis Diyana a.k.a kak ton :P 

3rd wisher 
Mohd Qais Fikri a.k.a gedik :P

4th wisher 
Ahmad Tarmidzi :)

then diikuti , wish wish dari kawan sekolah  , parents dan kawan facebook . thanks kay . and , ada juga hadiah dari korang kan . thanks a lot . ingat birthday aku pun cukup :') terharu niy :P
and , exam pada birthday aku tu agak .... err bolehla -,-"

and then , apa lagi ek ? 16 Mei . Hari Guru . nothing to story :P 

doakan Izznur Firzanah serta ahli pasukan Bicara Berirama SMK Senggarang dapat membuat persembahan yang sama hebat ataupun lebih hebat daripada Choral Speaking untuk pertandingan yang akan datang . aminnn <3

oke . done update . kira panjang juga la ini entry ><" ada masa , wa update lagi okeyy . 
bye . muah kanan muah kiri :* assalamualaikum :D

No comments:

Post a Comment