GOOD TIME .



assalamualaikum semua ! holla dear :* fuhh . semak samun menjalar dalam blog ni . tolong tebaskan , nanti aku bagi upah :3 haha . k melalut. dah lama sangat aku tak update blog kan ? almaklumlah busy dan tak ada apa untuk di'update' kan . sekarang , baru ada idea nak update . firstly , seat with comfortable , bismillah and  enjoy your reading :D

al kisah pada 9 Mac 2013 , bangun pagi-pagi buta . lebih kurang pukul 4 rasanya . packing makanan , baju semua . bersiap package dengan solat subuh . then , gerak ke SMK PERMATA JAYA . for what ? oh ya . lupa ceq nak habaq mai . ceq pergi rombongan p Singapura nun . ikut mama . hehe . mama , 3 beradik lain , mak cik dan sepupu  :3 tapi ini untuk rombongan KeBiRu (Kelab Billik Guru) so , guru and the geng je lah ikut kan ;3 dalam pukul 8 rasanya , bas datang . *malas nak cerita pasal perjalanan* berhenti di R&R Gelang Patah . singgah di Kastam . check itu ini , itu ini . yang dalam minda aku masa tu , USS ja memanjang :3 dalam pukul 12 rasanya , dah sampai di Singapura . habis kredit aku ditelannya . Maxis transform Singtel . tah pape -.- biasa text 1 sen ja , sampai sana 50 sen . what the ....


then , we are here ! :3 lupa nak habaq mai , Singapore pun dah advanced . ada cable car :3 seriously , aku agak jakun bila sampai situ . cam budak tecik . mama , amik gambar tu . mama , amik video tuh . mama , akak nak tuh . gila childish -,- hehe ><"  masuk ja gerbang USS niy , dah dengar lagu dia . aku nak demo at korang pun tak tau acane :3


yang aku tau , masuk gerbang , nampak Frankestein . ala yang orang hijau , ada paku at leher dia uh . ta tau ? jap ae .


tapi ini seram sangat . frankestein at sana comel sikit . tak seram sangat . nama pun kostum kan :3
jalan punya jalan punya jalan punya jalan . nampak kawasan Elmo :* aumm . ni yang itew suka sangat . 


memang best ar :3 tapi beratur , agak panjang lah . kalah panjang barisan at panggung wayang . pft -.- 
not bad la yang di sini . khas untuk budak-budak la kan . :3 then , habis ride di spaghetti space chase niy , kami pergi Light Camera Action :*


at sini , panas hati . kami sampai di barisan pertama . ada 3 barisan di situ . setiap pintu . nak ditarik pintunya , tak boleh . pintu automatik . ia akan TERBUKA bila ketiga-tiga barisan PENUH -..- punya lah ohsem .
seriously , best der dalam ni . wa cakap sama lu :P hehe . wait na ~

video ni ambil daripada Youtube .

oke cun . dah tengok videonya ? fuhh . masa kapal uh bergerak , aku dah lari ><" tengok kapal berhenti , ikut berhenti lari . tetiba , tempat aku berdiri uh senget sebelah . cuak k cuak -.- 

then merayap ke sana ke sini . adik ajak p tempat transformers :* last-last tak boleh masuk . error katanya . hampeh jendul -.-'' berdekatan tempat robot hensem niy , ada roller coaster . hee . dengan mata yang berkelip-kelip , buat muka comel , bodek mama . "ma , kak nak naik mende uh ?" . at first , mama tak kasi . katanya bahaya ><" . tapi aku pujuk , bodek , dapat naik juga :*

oke . Bbbbbbbbbbbeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaatttttttttttttttuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrr -.-
punye la panjang . pft . belakang aku budak melayu tapi ber'speaking' . sah SINGAPOREAN ! -,- err . actually , seriously , masa beratur uh , kaki wa dah goyang der . hati , jantung , limpa dah kecut semacam >< tapi depan cousin , adik , cover sikit la kan . konon berani :3 hee  . tanggalkan selipar , duk diam-diam atas roller coaster uh , pakai seat belt . tak perasan longgar . abe pekerja yang cute betulkan ;3 haha . dalam hati dah istighfar macam-macam . then , the journey begins . naik slow ja , then makin laju -.- cuak der . berpusing-pusing 5 kali . mulut aku tak berhenti menjerit . sakit tekak aku dibuatnya -.- kejam punye roller coaster ! ><"

then , p ke Ancient Egypt . no activity there . snap picture only -.- pft




then , p pula Jurassic Park :*  aumm . eh . salah bunyi . RAWWRR . hah . baru betul . err . tak sama dengan bunyi dinosaur ae ? kalau gitu , abaikan ><"



oke . at sini , aku , cousin and adik-adik aku naik Jurassic Park Rapids Adventure . penantian ? gila lama . jangan tanya pasal beratur -.- panjangnya lahaii . amende Rapids Adventure niy ?


diumpamakan pelampung besaq gila :3 hee . boleh memuatkan 9 orang . oke . hangpa nampak kan bangunan putih dalah gambar tuh ? dalam tu serius gelap teramat -.- tak nampak apa . tup tup makin laju 'pelampung' uh bergerak . tup tup lagi ada bunyi dinosaur . then , tiba-tiba pelampung uh bergerak ke atas . apakah ? O.o pandang je atas , dinosaur mengangakan mulutnya yang teramat besar -.- jerit je la kerja aku masa tuh . then , mama and mak cik nak masuk pula . oke lah . bagi chance XD aku yang kena jaga adik . last-last bawak dia jenjalan . naik dinosaur terbang :*


sekian lama menunggu , rupanya mama and mak cik tak dapat naik . sebab ? hujan . alo syiann ;3 hihi . redah hujan p tempat Shrek pula :*


at sini , ktorang disambut oleh kawan-2 Shrek . 3 ekor binatang pink dengan Pinochio . tapi depa semua kena kurung . then di skrin , keluar watak orang pendek yang jahat uh . then bla bla bla . kami masuk ke panggung wayang :* 4D okeyy :3 hee . 
okeyy . wa dah cari video untuk Shrek niy . wait k :D




babak pertama je , ada katak melompat kan ? so kerusi yang ktorang duduk ikut bergerak seakan katak tu melompat . terkejut eden . donkey bersin , terpercik ke arah penonton . selekeh bah -.- anyway , best wokk :3



rumah Shrek yang ohsem :3

then , kami p Madagascar . i like to move it move it . you like to ? Move it ! Jyeahh . gelek kau jahh . haha . kami naik Madagascar Ride :* move it .



ni bentuk kapalnya 


then , p tempat yang ada error tadi . Transformers . alhamdulillah . dapat masuk . tapi beratur . paling lama beratur at situ lah -.- duyai 



nah . video untuk korang :D 


part yang ohsem , Prime tanya 'are you oke ?' aku dengan cousin aku galak jawab "NOOOO !" haha . entah pape . dalam ni pun banyak jerit . awat ? watak jahat selalu dengki kami -.- part jatuh tu , walaupun visual tapi aku dapat rasakan nyawa aku alahaii ><" fuh semangat . 


dialah yang buat kami drift sana , drift sini ><" thanks robot omeyy ;*

lastly , sempat cheq nampak depa joget ><' alo chumell



okie . cerita pasal perjalanan balik malas nak taip la . penat k ><" 
oke sampai di sini sahaja saya menaip menyanyah merepek k .

alhamdulillah . sudah lepas untuk persembahan choral peringkat sekolah . 10hb April untuk peringkat daerah pula . doakan kami , pasukan choral speaking SMK SENGGARANG yea . :')

 see ya on next entry dear . bye :*

No comments:

Post a Comment