full of stories



holla ! I'm Fiza . ehh . terikut skrip Dora The Explorer pula ><" hai korangs ! *lambaitangan* yeahh ! bersua kembali kita :3 bosan ngada fesbuk , lari ke blog japp . hehe . nak inform something niy , hari ni adalah 30 Muharram auw . tak percaya ka ? k , boleh p check at sini yea . 

oke . stop intro . terus masuk isi . gambar gaya cover muka uh ada kaitan dengan ini punya entry k . first of all , mau cerita pasal FITNAH .seperti yang diketahui umum , dosa fitnah adalah lebih besar dari dosa membunuh kan ? :3 


itu stats malam tadi . panas hati punya pasal . anyway , thanks kepada dik tecik  , Miji  , Mal  . sebab sudi bash 'budak baik' malam tadi . depa bertiga tahu 'gelaran' apa yang fiza dapat . definisi gelaran yang diberi adalah seperti berikut :: 

nama panggilan kepada satu golongan gadis . sering kali dikaitkan dengan gejala mat rempit . kebanyakkan berumur di antara 14 hingga 22 tahun . diistilah sebagai gadis liar yang bermasalah keluar mencari kenalan lelaki yang bermotorsikal bagi menghilangkan kebosanan mereka .

sumber :: Wikipedia   . kesnya masih belum selesai . siap kata benci perempuan lagi . -.-'' malas nak layan orang sebegini . siapa tahu , si budak baik itu . rahsiakan je identitinya . syytt . tapi , kira okay la kan . secara tak langsung , pahala dia , fiza yang dapat :3

oke . stop cerita bash-2 tu . fza nak share dengan korang , cerita lain pulak :3 nama entry pun FULL OF STORIES kann ? bukan drama korea , yang Full House uh auw ><" . tak mau baca ? tak heran :P



pada 1 Disember yang lepas , fiza dan sekeluarga . ehh , sekeluarga ke ? tak tak tak . -.- ayah terkecuali . kenapa ? ada kerja . k tarapapa . teruskan story :3 kami berLima pergi ke Serdang . mengikuti rombongan . ada apa ? nak pinang anak teruna :P hah ? anak teruna ? untuk siapa ? fiza ae ? gebang je lebihh . auta semata . hehe . actually , ikut rombongan orang kampung Pt Makmor pergi MAHA . apa benda alah uh ? ohh tak tahu ea ? MAHA adalah ringkasan bagi Malaysia Agriculture , Horticulture & Agrotorism . lebih kurang pukul 6 pagi . gerak dari rumah ke kampung . pergi parking at rumah mak cik . dari rumah mak cik pergi ke tempat berkumpul . beg penuh dengan makanan bagai :3 sampai tempat berkumpul . mak p daftar . tunggu punya tunggu punya tunggu . basnya tak sampai2 -.-  pukul 7 lebih kot , basnya sampai . sabar je lahh . masuk bas . pilih seat . duduk diam-2 . duduk dengan boypreng ;) haha . adik sendiri kot ..mak and mak cik duduk seat belakang . adik-2 tecik duduk depan nun ~ dengan kawan baru dia . seriously bosan duduk dalam bas lama-2 -.-" lebih kurang pukul 11 . sampai Serdang , di mana ada MAHA nya tu . sampai je , terus p cari tandas . hehe ><" . tandasnya cuma ada 3 je . ramai yang beratur . saya sebagai pelancong :3 , meminta agar bilangan tandas ditambah -.-" . senget la kau fiza . then , lapar . mak cik bagi duit , p beli Pizza Hut :3 murah weyy . tak sampai RM50 . kenyangg . p cari tram *betul ke eja niy ?* . dengan bersosak-sosaknya . penuh orang . rempuh ... nak masuk gakk . terpisah seketika . yang lain di depan , fza dengan adik at belakang . =.= . turun tram . p merayap . malas mau cerita banyak . tengok pic je la yea ;)



hihi . hasrat mahu lihat PENYU SEBENAR termakbul juga :* tomey je .anyway , ini di bahagian perikanan . ada rangka paus :3 ohsemm . tapi lupa pula nak  snap  pic sebegitu -.- 


ini pula di bahagian PADI .:3 


gambar no 5 tu , serius ohsemm :3 segala sayur , semuanya superb sihat . besaq-2 , godang-2 , panjang-2 :3 . setiap lokasinya berjauh-jauhan . so , kena naik turun naik turun tram -.- itu last pic . bater kamera tetiba kong . then , pergi galeri LiveStock :3 nampak pelbagai baka kambing , lembu . ada juga kuda , kancil :3 then , ada lelongan haiwan . ada juga pameran ayam , burung dan arnab . ada juga pameran reban ayam :3 



ini adalah salah satu model reban ayam yang ada di sana :3 then , pergi pameran KUCING . seriously , best di bahagian kucing ja :3 hoho . bagi fza la . ngiauu ! :*


then , pergi pameran Mesin dan Jentera . pergi ke PAVILION pula :3 ingat MAHA tiada Pavilion ka :P ada kay . hehe . tapi fza skip . fza duk berSENDIRIan at A&W . yang lain pergi Pavilion uh . fza tak larat nak jalan lagi . kaki cramp -.- sampai rumah lebih kurang pukul 12 malam , rasanya lahh ><" 

oke . stop pasal MAHA uh -.- . masuk cerita yang ke 3 . tak nak baca ? bye-bye :3 Selasa yang lepas , pada tarikh 11.12.12 , fza mengikuti program Smart Solat :') bersama adik -adik . kiranya jaga adik la ni . syiok la jugak . belajar pasal asas solat je . macam rukun solat , wudhu , azan dan iqamat . and , fza dapat kawan baru :3 thanks sebab sudi jadi kawan saya . 


oke . abaikan muka aku dan adik aku , k -.-''

her name is Farah Syaheera
berumur 14 tahun . 
bersekolah di TIGS , Batu Pahat . 
hobi : melukis . 
status : SINGLE ;)  

done . really simple , kelas kau jahh :3  sekian sahaja entry ringkas pada kali ini . ringkas ? kepala hangguk kau la fza . haha chill k . thanks sudi baca . sudi LIKE . ehh , ada ke yang nak LIKE ? >< anyway , thanks k . jasa mu amat dihargai . take care , Garnier . haha . gurauan semata . take care . bye-bye :*

No comments:

Post a Comment