everlasting memory :3



tok3x assalamualaikum semua !
hello milo marshmallow . 
yeyeahh ! kita bersua kembali di blog fza yang buruk niyy .

anyway , korang sihat kan ? alhamdulillah . batuk fza makin teruk sekarang . sabaq je la . :3 amacam dengan wajah baru blog niyy ? okey takk ? makin cantik ataupun sebaliknya ? ><" kenapa dengan blog biru fza yang dulu  tu ? kenapa tukaq ? hehe . sebenarnya , saja nak tukar mood . tukar warna sekali sekala . tak mengapa kann ? ><" 

dah lama sangat blog ni tak berupdate . :3 bersawang dahh . jadi , hari niyy fza nak update macam-2 story . nak tahu ataupun tidak , terpulang pada korang yea :3 


untuk pengetahuan semua , :3 pada penghujung bulan OGOS yang lepas , fza dan keluarga pergi ke LANGKAWI . ikut rombongan koperasi sekolah mak , SMK PERMATA JAYA . memang syiok . 3 hari 2 malam kat sana . over all , memang best :3 pakwe-2 Kedah kacak-2 belaka , gadis-2nya pun cun semua :3 


jam 8 malam lebih kot , bergerak dari SMK PERMATA JAYA . sampai KEDAH tu , lebih kurang pukul 7 pagi ke atas :3 . lama bertapa dalam bas -,- . tu gambaq hari pertama di sana . naik feri , DATARAN LANG , KILIM GEOFOREST PARK , CABLE CAR . 
memang best . naik bot tu , laju weyy >< dapat tengok HELANG dari jarak dekat . helang hidup tau . bukan patung helang tu . kalau korang perasan , dalam kotak-2 kecil tu , ada gambar ayah pegang something . itu namanya BELANGKAS tau :3 naik cable car paling seram bagi fza lhaa . tinggi kot . lepas tu , boleh benda tu berhenti at tengah-2 . mana tak seram -,-



okeyy . second day , g tempat minyak gamat . Makam dan Muzium Mahsuri . klik gambar untuk lebih jelas kayy :3 generasi ke-7 MAHSURI dah kahwin tu . woot woot . kesian Mahsuri tuh , dapat pelbagai fitnah . akhirnya mati . :/


tak cukup dengan itu , kami ke BERAS TERBAKAR . mengapa dinamakan beras terbakar ? okeyy . time tu , LANGKAWI terkena sumpahan Mahsuri . nak penjelasan yang lebih , cari lha sendiri kayy =P lepas tu , ktorang ke UNDERWATER WORLD . best tuhh . dapat tengok penguin dan anjing laut . JAKUN SEBENTAR . almaklumlah selalunya tengok kat tv jea :3


lepas habis menjelajah underwater world tu , ktorang ke GALERIA PERDANA . tempat yang berkumpulnya artifak-2 oleh perdana menteri yang ke 4 iaitu Tun Dr Mahathir . memang syiokk . kalau 1 hari jalan , tak cukup . kenapa ? kawasannya luas . banyak sangat bahagiannya . :3 yang paling best , bahagian kereta je >< . hari ketiga ktorang gerak balik JOHOR . -the end- =P

sec story 




hehe . kenapa fza letak gambar dia niyy ? hangpa kenai depa ka ? :3  meh sini , fza cerita serba sedikit pasai dia . nama dia Noor Athirah Asyiqeen . umur dia 14 tahun . taken by _____ . tak suka dia ? ada aku kesah . ahli kumpulan TEENAGERS  <3  . dilahirkan dpada 15 September 2012 . :3 


nak dijadikan cerita , JUMAAT yang lepas a.k.a 14 September , ktorang (TEENAGERS , NINJA TURTLE) ajak cik tirah ni ke pantai . kelam kabut la jugak . gara-2 tak cukup motor . kek dan tepung dah dibeli secara senyap-2 . tirah sendiri tak perasan bila ktorang beli :3  fza , syera , maza , naik 1 motor = pacak 3 . harem jadahh . kenangan kot



anyway , tirah sayangs , happy birthday dear . habis putih baju dia . sayang kau la budak ! :3



third story

okey . yang ni agak sadis sedikit . hmm . sabaq fza . tahan air mata . actually , jap ea . fza tunjuk gambarnya .




cantek kan ? hmm . nama beliau , USTAZAH AZLINA . beliau ajar fza macam-2 . beliau adalah ustazah fza yang ajaq dari darjah 6 hinggalah habis darjah khas . dan sebenarnya , beliau dah meninggal . innalillah . hmm . harap korang tak keberatan nak sedekahkan alfatihah untuk dirinya . amat dihargai :) 



fourth story

okeyy . ni last . member sekelas fza accident . calar balar muka katanya lhaa . dulu , aten accident , sekarang ni , dia pulak . siapa ? identiti dirahsiakan :3



gambar best untuk korang zoom .




pulau kasut :3 ada sebelah je ><



klik gambar . cari benda tersembunyi


klik gambar . cari nama pulau yang kelakaq ><



okeyy . setakat ni sahaja entry saya pada kali ini .

sorry kayy , entry panjang sangat . sampai korang meluat , loya baca . :3 sorry jugak blog ni tak menarik . anyway , thanks sebab baca . amat hargainya . spread love kayy :3 

see ya in next entry . bye-bye . assalamualaikum . 

salam persahabatan dihulurkan 



No comments:

Post a Comment