New Phase !



Assalamualaikum ! hai korang ! 
finally !! Boleh juga login blog ni . Sebab dah terlalu lama rasanya tak luangkan masa dengan berblog-ing ni . Kali terakhir update story pun pada MEI 2016 . so kira genap setahun lebih juga lah blog ni terabai . Dibiarkan begitu saja .. terikat namun tak bertali ... ><


So , this is current post for this year hehehe . Kalau tahun lepas update pasal result UPU lepas result SPM kan ? Kali ini pasal result UPU juga tapi atas nama LULUSAN STPM/SETARAF ;D yesza , I'm finally done with matriculation ^^ srsly , kehidupan sebagai budak matrik sangat best . Jadi kepada batch yg seterusnya masih was was lagi mengenai matrik , kindly contact me kay ;) I'll help you . 



NEW PHASE . Phase apa pula ni Izznur oi ? nak kahwin ke ? tunang dah ke ? Lulz . Not that kind of phase k -.- Fasa sebagai budak universiti ?! boleh diterima tak fasa tu hahahaha kira halal la nak yaa . By the way , result UPU untuk lulusan stpm/setaraf ni keluar pada 3hb Ogos and keputusan rayuan 22hbOgos . Setinggi-tinggi ucapan tahniah untuk korang yang bakal graduan universiti ! 



Alhamdulillah :" Dapat juga masuk universiti impian >< Kalau dulu nak masuk USM ni sebab nak sambung dalam jurusan sains forensik , masa SPM dulu lah . Dulu k hahaha . Tapi sekarang nak masuk sebab akan sambung dalam jurusan kejuruteraan bahan , omputih cakap Materials Engineering di kampus Nibong Tebal . so , cheq bukan kat pulau betul naa , cheq hampir je :3 so , kalau korang pun dapat kampus yang sama , mehla berkawan hahaha kalau sama course , lagi bagus ^^ Sebenarnya niat utama hidupkan balik blog ni sebab senang nak update apa apa cerita lagi lagi mengenai course yang aku amik ni . Sebab tak banyak perkongsian maklumat pasal Kejuruteraan Bahan ni . Kiranya tolong batch yang akan datang juga la , aku kan baik :P 




3hb September nanti sis akan lapor diri :" Jadi orang utara pula lah kita . Dari Selatan ke Utara , moga yang baik baik je Allah tentukan untuk kita semua ya ;) semua member aku masa kat matrik pun dapat merata semua . Hampir 1 Malaysia juga la semuanya . Kat semua ceruk ada dorang hahahaha . Tapi kebanyakkan dorang tu memang buat mini-reunion kat UTM la kan . GoodLuck guys ! 

Ni nak masuk universiti banyak pakai duit tau kalian . Aku harap korang tak terlalu bergantung pada pitipitien (ptptn) rajin-rajinkanlah diri tu google any scholarship tauu . mohon bantuan zakat ke . Takpun check mana mana laman web negeri korang , biasanya ada scholarship under negeri sendiri tapi kelayakan memang tinggi lah . takpun korang cari je dekat afterschool.my semua ada :D akhir kata belajar elok elok guys . Settle kan semua dokumen selengkapnya >.< siapa dapat Penang tu , kita geng ! 
All our dream can come true - of we have the COURAGE to pursue them             -WALT DISNEY 


No comments:

Post a Comment