we re student ...

assalamualaikum semua .. thanx again kerana dah jemu lihat blog niyh =)  . untuk entry kedua pada hari ini ialah .... "we re student" .. sape "we" ue ?? jup2 .. nak tunjuk something ..
 nampak tak gambar ue ??
yups ! itulah pelajar2 tingkatan 1 krk !! ^^
untuk pengetahuan semu lha yer , kami semua benci gambar niyh ..
sebab nye adalah ...
"kepoyoan mu terserlah "
hehe .. memang poyo kan gambar niyh ?
sorry gengs ! bab aku letak gambar sengal niyh .
whatever ...
back to the topic ...
fiza nak citer pasal rakan sekelas fiza ... 
1.HAZMEER .
nampak ue ?? itu lha *atok* saya . dia merupakan ketua kelas 1 KRK . nama penuh dia M.Hazmeer b Mazli . smart kan mamat niyh ? =P
2.MAZA
hah ?! yang cuns meletup niyh ... namanya MAZARINA . dia merupakan penolong kelas saya . budak niyh baik tau .. hehe =)
3.syahira
ini pulak budak paling slumber dalam kelas aku . best aw .. layan budak ni boleh gila .. ^^ . *maaf , gambar ni semasa darjah khas* nama dia Nor Syahira . merupakan AJK Kelas .
4.AINA
okayh .. see the name tag ?? nama penuh budak cute niyh adalah SITI NURAINNA . kechik je budak niyh . sudah berpunya . merupakan kawan baik saya .
5.fattyrah
itu ... yang pegang kad .. (Noor Athirah Asyiqin )
yang peace ue (Siti Fatimah ) dorg HAPPENING .. best aw
hehe .... itu je kot , nak upload gambar semua budak kang , full pulak . jup ea .. nak tunjuk something ....
KENANGAN BERSAMA MEREKA 
niyh namanye mesyuarat dewan . hehe .. nampak ?? sume encems kan ? =p  . *handsome ke ?
niyh pulak .. mesyuarat antara perempuan .. near the mirror . ^^
niyh lak tyme hari terbuka ..
tyme cikgu tiada dalam kelas .. ^^
lepak je kejenyer ... =)

niyh gambar tyme study ..
hasil kerja ictl dax cina
majlis sukan tahunan
ada banyak lagi .. jika nak , lihat kat fb saye yer ~
majlis hari jadi .
3 jejaka yang lahir pada bulan JULAI .

eat tyme ... ~
kreativiti kami terserlah ~
dan , ini adalah kebanggan kami semua (iya ke ?)
1 krk ....selamanya ~

hehe . sekian sahaja coretan dari fiza . 


smiling .... you ?

firstly , fiza ingin memberi salam ... hehe . "assalamualaikum semua ... "  (jawab , wajib jawab salam ) btw , fiza ingin mengucapkan setinggi - tinggi TAHNIAH kepada pasukan NEGERI SEMBILAN .. tengok gambar pun da tau kan ?? hehe ... pasukan kegemaran ayah ue ... (ayat bodek ea ? ) .... sanggup ayah bersekang mata , duduk ngadap tv sorung2 .... semata-mata untuk pasukan NEGERI SEMBILAN =) ... (kau ada ? hehe )  

sekarang niyh ... back to the topic ..
"SMILING .... YOU ? "
apa maksud fiza niyh ??
hehe .. post niyh .. khas untuk akak2 angkat fiza ...
diorung sentiasa tersenyum ...
(ye ke ? )
nak baca ke tak entry fiza niyh ??
jika tak nak ...
nampak kan huruf "x" kecil kat atas belah kanan ue ..
tekan situ yer .. confirm ta de blog fiza lagi . ^^
okayh2 .. bagi yang nak bace lak ..
keep it up .. sayangs korung lebeyh =)

1.akak SYAZANA .
hah !! ni akak fiza !! cuns kan ? tak cuns ?? aku peduli apa =P  . Nama dia Syazana ... baru 14 . baru single .. (kita sama) dia sedang melakukan visi yang sama dengan fiza =) .. syg awak , princess domo ;)

2.akak WAHIDAH 
eh2 , fiza .. mane muka akak nye ? tak nampak lha .. kamera ue lebih menyerlah.. hehe .. padan muka ! =P lihat kat fb yer ... 
>>niyh akak NURUL WAHIDAH . form 3 . dax BATU PAHAT . suka menangis cam fiza . jiwang pun lebeyh kurang . kaki novel .. (ye ker ? ) sayang akak niyh .

3. Kak Halimaton
aku nak tanye ? kenal tak akak niyh ?? tak kan ?? ini adalah ..
>>HALIMATON SA'adiah ..  ORANG BATU PAHAT .. sape yg dy peluk ue ?? tanye lha sendiri yer .. =) syg akak =)

4.KAK LIEYA ..
hehe .. sweet couple rite ?? dengan abg agkt aku ue ..
akak + abg = couple lha ... hehe .. =)
>>niyh kak liya .. awek abg aku .. sekrang ni da jarang contact . btw , tetap sayang kat akak niyh .

yeah ! itu jerk .. yang aku nak story .. pasal akak angkat aku jerk ... diorung tetap tersenyum meskipun hati terluka .. iya ke ? aku pun tak tau . saje je nak jiwang ngan korungs .  =)

salam sayang dari fiza .

sebab kita harus single

assalamualaikum korungs !! hai !! ini adalah post ke-2 pada hari ini .. yeah 3x!! mengapa ?? sebab fiza boring ngadap facebook . apa lagi , berblogging lah jawab nya . fiza lihat semakin lama , semakin ramai yang statusnya SINGLE di facebook . woah !! fiza ada kawan . so , persoalannya adalah mengapa memilih untuk single ?? (dah macam buat komsas lak ) di sini , ada beberapa kebaikan apabila kita menjadi miss/mr SINGLE niyh ...antaranya ialah ::




 1 .KITA BEBAS LAKUKAN APA SAHAJA.
yeah !!mestilah bebas . jika tyme couple dulu .. kena kawal .. "awak , jangan rapat ngn dy sangad" ."jangan kuar ngn dy" "awak g mane ? risau tau " hehe . tapi , sekarang ... "jums lepak " .


2.JIMAT DUIT.
yups ! lau tyme couple , asyek kena topup je .. tak puns , belikan present untuk si dia . tapi kini , kredit still bertahan sampai 5 ary (lau fiza lha)  .


3.TIADA YANG CEMBURU .. 
yang niyh fiza amat setuju . sekarang , single ! bebas berkawan !! lau couple , sikit2 jealous ,, sikit2 gadoh .. betol tak ?  (normal lha , couple lha katakan , kini SINGLE )


4.HATI TIDAK DISAKITI LAGI .
erm ,, hati tidak akan terluka lagi oleh janji2 manis kekasih kita .. ops ! ex lha .. hehe =)  kita hanya perlu mencari kasih dan cinta dari ALLAH , yang lebih membahagiakan . ada hikmah kita single ! ^^


5.LEBIH BANYAK MASAI BERKUALITI DI RUMAH .
jika couple dulu ... , ada je masa terluang , mesty date un ? tapi , SINGLE .. kita ada banyak masa untuk dihabiskan bersama keluarga dan rakan2 .


6.KURANG BEBAN TANGGUNGJAWAB .
aik ?? asal beban lak ? ye lha .. jika kita ada kekasih dan ingin lakukan sesuatu , mesty kena bincang ngan dia dulu .. kan ? ^^


7.AKAN BELAJAR BERDIKARI .
yups ! jika dulu , dia lah yang amekkan motor ... akan topupkan kita , tapi , kini , berdikari lha .. apa lagi ?! ^^


8.DOSA BERKURANGAN .
aik ? apa fiza mencarut niyh .. betol lha apa fiza cakap .. lau kita couple , mesty amek gambar berdua .. berpegangan tangan , naik motor berdua ... kira semuanya mesty berdua lha .. tau tak hukum berdua-duaan ?? >>HARAM<< ...dosa aw .. lagi2 , pegang tangan yang bukan muhrim .. tak pe2 , kan dah single ? ^^ tebus dosa yer ..


hehe .. sekian sahajalah daripada fiza .. untuk entry kali ini .. maaflah jika terkasar bahasa , terasa hati ke ? sorry teramat k ? ampunkan patik ... untuk pasangan couple , berwaspada selalu kerana akan ada pihak ketiga taktala kamu berdua (syaitan ) .. untuk orang single lak ... jangan risau .. ALLAH dah sediakan yg terbaek untuk kita cuma belum masanya . =) 


dan , memandangkan hari ini ada final !! chaiyok for ......... NEGERI SEMBILAN TEAM .. HPBEN JANG HOBEN ... btw , kalah ke menang , kita tetap 1 MALAYSIA .... hehe
salam sayang dari fiza .

edit


assalamualaikum semua ! hai jugak ! what's up ? fiza at bumi JOHOR ni okayh je . sihat walafiat . biasa lha , budak habis exam .. on9 je lha kejenyer ... btw , fiza ingin ucapkan thanx tak terhingga kepada followers fiza yang kian mencecah 110 orang ! jasamu tetap dikenang . ><

tapi ! bukan itu yang fiza ingin coretkan .. tetapi , see the title lha .. pasal edit ! edit apa ? gambar ? video ? kad ? tak ... of course lha edit BLOG !
nampak tak ? simbol blog warne biru .. hehe .. al-maklumlah ,, sekarang niyh demam BLOGGING .. setelah demam FACEBOOKING menyerang . yups ! sekarang niyh .. ada je inbox dari sape2 yg minx tlg dri fiza pasal blog . maaf lah ea lau fiza ajar ue .. mencarut sana sini . dax kecik la katakan . btw , nice blog yang korungs edit ue .. ikhlas dari hati .. chantek sangad . tapi , nak tutorial yang lebih jelas pergi lha blog ..
yes ! blog kak lyssa !! cute pinky blog ... lau nak pergi blog dy .. tekan sini yer >http://www.lyssasecret.com/p/tutorial.html
itulah link blog dy .. selamat beramal .. tak nak gak ? ada lagi .. jup ea ?

hah ! itu lagi satu cute pinky blog ! cuns seyh .. ni alamat blog dy .. >>http://bicarafarah.blogspot.com/p/blog-tutorial_1005.html

sebenarnya .. ada banyak lagi !! cuma korungs kena pandai cari lha yer ! takkan fiza na letak semua kot ?? agak2 lha .. ><" hehe ...  anything , gtau fiza . ne tau kot2 fiza ley tolong . k lha , salam sayang dari fiza . =)


girl's heart

assalamualaikum semua !  apa khabar korungs ?!! sihat ?? alhamdulillah !hari ini fiza nak cakap benda yang famous pada zaman sekarang . iaitu ::

hati perempuan .
nak tau tak ? 
jenis2 hati perempuan cam ne ??
meh sini , fiza nak gtau .. lagi2 buat hot couple ;)


1. sensitif :: bukan suka merajuk . kami (kaum hawa) mahukan perhatian dan bermanja =)

2.cerewet :: perempuan sukakan ketelitian , cermat kadang2 ingin jua lelaki mengikut katanya . =)


3.halus :: umpama kain , halus .. cantik .. tetapi mudah koyak . begitu jua hati perempuan , ia mudah terluka dan tersentuh .


4.ikhlas :: hati perempuan tak perlu diragui . sekali dia kata sayang , selamanya akan begitu .


5.korban/tabah :: hati wanita amat tabah . =) walaupun dibenci , dia tetap bersabar .


6.prihatin :: seboleh-bolehnya perempuan akan membuat orang di sekelilingnya sentiasa tersenyum =)



7.manja :: perempuan macam kucing ... manja , hehe =)

8.ego :: terlalu sayangkan kekasihnya . seboleh-bolehnya takkan lepaskan kekasihnya itu dan menjaga sebaik-baiknya . bukan mengawal .

9.cinta :: cinta bagi wanita adalah pertama , paling dalam dan tulus =)



wanita diciptakan daripada tulang rusuk kiri ... amat lemah .
kami perlukan pelindung , pemimpin dan pembimbing .
bukan pemusnah .

:: sorry jika post ini tidak menarik dan tersilap . sekadar berkongsi::
lelaki ! hati kami untuk dijaga ! bukan untuk disakiti !

SHAH ALAM ---22/10/11>24/10/11

ASSALAMUALAIKUM korungs !
hai jugak ^^ 
baik kabar korungs ?? 
fiza sihat je ..

hehehe . back to the topic , 
yups !
fiza baru balik dari SHAH ALAM .
memang TERBAEK !!
pening meyh !!

ada yang tertanya-tanya ? nape fiza ke situ ? ada apa ?
>> cousin graduate ... so , konvoi ramai2 ke SHAH ALAM ^^ ada paham ?

best meyh ! first , menginap di Intekma resort , yups ! semua menginap di situ . dah macam hari keluarga ! .

HARI KEDUA
Kami ke Taman Rekreasi di ______________ (lupa meyh ! ) hehe best tau kat situ ! walaupun penad ! yang bestnyer ,,, kat rumah 4 musim .. dah macam at luar negara . ada gambar nyer tpi , lom upload meyh . Nanti fiza masukkan k ? selepas ue , ktorung ke Geng's corner . nampak tak gambar nyer ?? itulah kedainye . sesedap masakan opah . (ye ke ? +_+) pas ue , ktorungs ke Upin Ipin's boutiqe . borong sakan !! rambang mata dibuatnye ! =) untunglha ada parents yang pemurah . ngee ~ sabar je lha ! kemudian , ambil gambar di LES COPAQUE .. ( tol ke tak eja niyh ? )  .. ayah kata "buat kenangan" dah macam kanak2 riang ambil gambar at situ . =D

 

then , ktorungs ke sunway pyramid .. shopping meyh ! cari sunway pyramid .. berpusing-pusing .. sabar je lha ... tgk orang main ice skates , geram je .. tak pe2 .. ada masa , aku tebus . ngee ~ tak cukup dengan sunway , ktorungs ke IKEA .mesty korungs pelik ..
"kan dah dekat ngan sunway lagoon ? nape x drop  by at sunway lagoon ?"
> bajet tak cukup .nak shopping je . ^^
at IKEA lha , fiza borings !! tak tahu nak wat pe . last2 , mama ajak pergi THE CURVE ! shopping lagi meyh !! kaki da cramp , jalan jugak ! 
ops !! maghrib tyme ! solat jup ... then , sambungs balik ... g makan at SUBAK RESTAURANT . Kenyang meyh ! kembung perut ! . da puas makan ? ke mana lak ?? >> g I-CITY . yezza . at i-city ,, bosan .. tapi , best lha nampak lampu warna-warni ue .. ( tyme at i-city lha teringatkan dia ) . ^^   ... jam 12 malam , baru sampai hotel balik . sume orang kudah ketiduran niyh . 

HARI KETIGA a.k.a last day
pagi2 , gosok gigi , cuci muka dan mandi .... setelah puas bersiap .. packing semua barang .. g tempat parking . tau tak , fiza jumpe sape at parking ??
ye lha .. nampak tak sape ue ?? BLACK MENTOR !
dia lha yang fiza jumpa . smart habis lha . dengan kereta sport kuning dia ue .. handsome gitu .. 
"fiza tak amek gambar ke ?" / "tak tegur dia?"
> hehe .. malas meyh . lagipun , artis kena pandai cover ... that's all !! pas ue , ktorungs breakfast merangkap lunch at MOLEK RESTAURANT . sedap meyh !! puas makan , solat at MASJID SHAH ALAM . then , g giant . park a car . wait a bus . went with bus , already at UiTM ....  bermulalah konvokeseyn ...   ++++++++++++++++++++

sampai di sini sahaja ,
fiza coretkan . 
penad nak taip ^^ .
hope korungs enjoy ..
jika tak enjoy , 
:buka blog orang laen .
#fiza nurzana#

crying ...

assalamualaikum korungs !! sihat ? alhamdulillah lau begitu .. fiza still demam niyh . ><"


btw , mesty korungs pelik un ? nape tajuknye crying ? lau x pelik pn xpe ..  sebelum ue , fiza na korungs tengok gambar niyh ::





Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...

Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.
... ...
Apabila dia menangis di hadapan anda,
Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?















Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.







Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.



Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...



I L Y S M ... > that all that you need to know =)


mr right + miss single = ___________
#fiza nurzana#