bergembiralah .. !


assalamualaikum semua . !
selamat hari JUMAAT . hehe . ;)
ala comel2 , dia sedang senyum la . sayasukasayasuka .

hehe . mood nak update blog . takut bersawang pulak nanti . korungs nie betul2 nak baca ke ? tiada orang paksa ? sure ? oukayh ;)
malas nak baca ? alarh cute , bye-bye . 

oukayh . ! seperti yang korungs tahu , fiza nie dak berusia 14 tahun . SINGLE-minglean . *eh2 , tiada kaitan dengan entry la , ngek . ! * ops , maaf . ! hehe .

sebenarnya , kawan2 fiza ngn fiza banyak mengeluh sekarang nie . lebih banyak mengeluh daripada tahun lepas . kenapa ? alasan biasa la homework . hmm , memang stress la weyh . sokayh . normal la kan , tuh baru namanya STUDENT . so , fiza nak bebel apa nie ? hehe . bukan bebel , hanya mahu berkongsi tips sahaja . cuba teka , tips apa ??  ;) 

lambat . ! tips ceria selalu .



1.  Sentiasa Berfikiran Positif
oukayh nie penting taw . kita kena berfikiran positif dalam segala aspek . seperti contoh : clash ? korungs fikir apa ? jujur meyh . jangan ikut emosi sangat kay . ingat ni , ALLAH takkan duga hambanya terlalu berat . pastikan mood ceria tetap ada .

2. SUKA MEMAAFKAN ORANG LAIN
seriously , jarang2 manusia ada sikap yang macam nie .   So, saling memaafkan orang lain . dan selalulah mintakk maaf kat orang . Hidup Ceria.. aman Sentosa..hihi.

3. RAKAN SEBAYA . 
yang nie tak dapat dielakkan . walau siapapun awak , awak tetap ada kawan kan ? yeah . ! same la . rakan2 nie umpama pelangi yang mewarnai hidup kita . ;)



4. JANGAN TERLALU MEMIKIRKAN MASALAH.
nie pun penting . semua orang hadapi masalah kan ? tapi , jika nak sentiasa happy , jangan pikirkan sangat kay .sebab apa ? nanty korungs akan bertambah tension , asyek marah2 jea . cam ne nak happy lau cam tuh ? setiap masalah ada jalan penyelesaian kay 

5. Lakukan aktiviti yang kita suka .
hehe . sayasukasayasuka . korungs suka buat apa ? jangan buat benda bukan2 lak yer >< . kalau korungs suka jadi photographer , buatlah aktivitu tuh bersama family , member2 , orang tersayang ? ;) 

oukayh . cukup sampai tuh jea . hari dah penat menaip nie ><
amacam ? ley guna pakai tak tips nie ? 0.o hehe . 
hope ia bermanfaat untuk korungs kay .

anyway , thanx sebab sudi singgah sini dan baca enty yang tak seberapa nie . amat menghargainya . sekian sahaja untuk kali ini . update laen kali lak kay . keep it up , stalker blog . ;) see ya in next entry . bye-bye . assalamualaikum .
salam persahabatan dihulurkan 


No comments:

Post a Comment