our journey


assalamualaikum semua !
apa habaq ??
hehe . dah lame tak update blog buruk nie .
alhamdulillah , percutian fiza memang best la kali ni .

nak tahu ?
jums baca , ;)
tak nak ?
bye-bye


bila bercuti , mestilah bersama keluarga tersayang .
kami ambil kata sepakat memilih MELAKA daripada Desaru . memang gempak weyh di MELAKA ! macam tak pernah sampai situ jea !

1st , ktorungs cari hotel . jauh meyh hotelnya . ia terletak di PANTAI PUTERI . dekat jea ngan Pantai Klebang ! hehe . bawak barang yang perlu ke hotel . rehat sebentar .... kemudian , bersiap untuk jalan2 . sempat beli KLEBANG ORIGINAL COCONUT SHAKE ! sedap aw , ia mengandungi campuran isi kelapa dan aiskrim vanilla. so , jika dah sampai area Pantai Klebang , dapatkan coconut shake aw ! ;)

di Pantai Klebang , ktorungs g "MESIR" . haha . MESIR ?? tak de maknanye . ktorungs terpaksa harungi pasir ... ! habis kotor kereta . lantak la . nak tau tak ktorungs 6pak apa ?? 
nah~

kapal selam di atas daratan ! haha . bangga la MELAKA dah ada kapal selam . kalau banjir , leh naik ramai2 . untungla ..
lepas puas tengok kapal , ktorungs pergi Pantai Klebang . ktorungs main pasir dan "ombak rindu" . haha . rindu at _____________ ! ni lah hasil kerja kami


pasangan romantik tahun nie . ^^

hehe . penad meyh ! then , ktorungs pergi PULAU MELAKA . ia berdekatan dengan Menara Taming Sari . di sana , kami melihat keindahan ALLAH dengan lebih dekat .


cantik kan ? erm .. tyme nie ,
fiza ngah duduk sorang2 . layan perasaan . tak sedar air mata berlinangan , nasib baik parents tak nampak =') forget it . perkara dah pun berlalu !

then , ktorungs ke A'FAMOSA ! pengalaman pertama nie , naik beca ! semput orang yang bawak beca ue . sabar je lha .


kemudian , baru pergi A'FAMOSA . naik tangga yang bertingkat-tingkat . stamina adek2 aku kuat , sebab ue cepat sampai ==" boleh pecahkan lemak aw ;) free ! tak payah wat treatment .

itu muka penad . pecah lemak weyh ! puas dengan sejarah , ktorungs lepak di Dataran Pahlawan Mall . masing2 shopping . seperti biasa , ayah keluarkan duit . keluarga bahagia . hehe .

pada hari yang kedua pula , 
ktorungs bersarapan di LEMPENG CAFE & GARDEN . best aw ! sedap sangad lempengnya ! then , ktorungs g Pantai Puteri . main ombak , ambil gambar , usha akak , abang . hehe . check-out dari PANTAI PUTERI HOTEL . yang kelakarnye , ktorungs turun guna lif pekerja . memang tak dapat dilupakan . mak cik2 ue tengok jea . sorry ya . sepanjang perjalanan , hujan jea. lagu yang sering diputarkan adalah lagu zivilia-aishiteru . memang tangkap lentok la . ! 
shopping di JUSCO ! habiskan duit jea . adek2 dapat baju sekolah . fiza ? jadi kuli dorang la . =="



4 beradik menunggu mak habis shopping ==" . ayah ? dah merayap dulu . 


sekian sahaja untuk entry pada kali ini .
sorry , jika oanjang sangad .
ataupun tidak menarik .


minta maaf jika ::
tersalah ejaan ,
tersilap fakta ,
entry tidak menarik ,
bukan kawan yang baik


terima kasih kerana ::
sudi hadir ke blog ini ,
baca entry ini ,
jadi kawan fiza ,
doakan kejayaan fiza ..


see ya in next entry ,
insya'allah . 
bye-bye
salam persahabatan dihulurkan

No comments:

Post a Comment