pe cer ?


assalamualaikum semua !!

selamat malam fiza ucapkan ..
apa khabar ??
alhamdulillah jika sihat semuanya .

jika nak baca ,
scroll sampai bawah 
(tanpa paksaan)

jika tak mahu baca ,
sila buang laman blog ini dan buka laman web yang lain
(harap maklum)

hehe .. 
hari ini fiza mahu ceritakan 2 cerita .
kisah semalam dan hari ini .

kisah semalam
semalam , pergi jemputan di Taman Sri Mewah . datang situ , dah macam reunion untuk polis . ayah asyek jumpa kawan lama dia je . teringad lak at tali persahabatan fiza dengan rakan2 di 1 krk , harap kekal . =)    , selepas itu , pergi ke Celcom Centre at Batu Pahat , nak cakap pasal phone mama yang hilang ue tetapi dah tutup . then , ayah ajak ke BP MALL .. apa lagi , borong sakan lah gamaknya . ><"  sekian sahaja cerita pada hari semalam .

kisah hari ini .
bangun pagi ,mandi , solat , terus online .  kemudian bersiap sebab mahu ke REMBAU . 3 beradek memakai gaun . sweet tak ? (tak puns) . mama ngan ayah pulak  pakai baju sedondon warnanya . so sweet . hehe . =) adek lelaki pulak , lari dari tema . =P
sampai je tempat perkahwinan , (saya pergi rembau semata-mata kerana jemputan) nampak semua lauk berasakan lembu/kerbau . rendang , sup , masak kurma .. semua lembu/kerbau .. tak de pun  ayam atau sayur. kenyang meyh ><" then , jika di JOHOR lha (negeri laen ta tahu lah) mesty majlis sampai pukul 5 kan ? tapi , di NEGERI SEMBILAN ,dalam pukul 3 dah kemas . hebat kan ? naseb baek datang awal . jika tak , kempunan kami sekeluarga . out from assembly , ktorung on the way ke rumah . tibe2 , mama nak makan cendol . ayah pergi tempat  CENDOL LEMAN DAWI  
itulah kedainya .. memang best , so , pergi lah situ jika singgah ke REMBAU . takkan menyesal jika pergi . yang paling best , jika korungs nak tambah cendol , santan , gula or whateva .. ia PERCUMA . hebat kan ?? lagi satu , keletah pemilik kedainya , korung takkan tahan . dia akan becakap tanpa henti . dan , semua yang dicakapkan mengenai SEJARAH dan SASTERA . btw , pak cik memang terbaek lha ...
sekian cerita pada hari ini .

rasanya tak terlamabt lagi jika fiza ucapkan TAHNIAH kepada skuad HARIMAU MUDA kerana berjaya mengalahkan KEMBOJA dengan gol 4-1 . Harimau terus mengaum ... MALAYSIA BOLEH !!

dan kepada CALON2 UPSR .. result akan keluar tak lama lagi .watch out .. pada tarikh 17/11/11 bersamaan skuad Harimau Muda akan bertemu dengan Indonesia .. 

calon2 SPM pula ... semoga berjaya dalam menempuhi SPM mulai esok hari . Ia datang sekali dalam seumur hidup .. strive excellence .

lastly , fiza ingin mengucapkan terima kasih kerana sudi baca entry fiza pada kali ini .
sabar je lah yer ~

btw ,
selamat malam .
have a nice dream .
tomorrow is a new day .

No comments:

Post a Comment