kaum adam =")


assalamualaikum semua .. yups , fiza was here again . boring ngadap FACEBOOK , ngadap blog pulak . okayh2 , fiza nak citer pasal kaum adam pula , sebab tadi entry psl pompuan kan ? now , for guys . 

sebelum tuh , jika tak ingin nak baca , sila padam link blog ini dan buka facebook yer atau apa2 selain blog niyh . jika mahu baca , scroll sampai bawah .

untuk entry kali ini ,
fiza akan ceritakan
sikap lelaki yang disenangi wanita

YUPS .. 
menarik untuk dibaca kan ?? hehe ..
nak baca lebih lanjut ...
sila ke bawah .. =)

1.prihatin
jujurlah fiza cakap , perempuan memang suka jika seseorang lelaki itu bersikap prihatin . omputih kata "gentleman gitu~"  yang selalu menjadi pendengar setia .. itulah yang sering dicari oleh perempuan .

2.Penawar
Ramai wanita meniginkan kehadiran lelaki bistari meluahkan kata-kaya
azimat sebagai penawar kala ditimpa musibah. Sedia maklum, hati wanitia
cukup sensitif dan mudah terguris. wanita juga menyenangi lelaki dengan
kata-kata pujian untuk setiap kejayaan apatah lagi yang sentiasa berada
di sisi takkala musibah datang melanda.

3.ROMANTIK.
rasanya ,,, ni semua pompuan nak . haha .. alang2 , ada awek .. berilah yang special punyer . ni tak ? tyme besday dy , just wish je .. pe barang ?? berilah dia coklat ke ? present ke ?? be romantic lha .. tapi jangan lebeyh2 yer ~

4.PERAMAH .
yups . setuju . lelaki kena peramah , baru ada gaya . haha . takkan diam je , duduk umah ... ngalahkan anak dara meyh . >< muka mesti ada senyum .jangan masam je , org takot nak berkawan . =)

5.PEMBERSIH .
okay , kebersihan didahulukan , rupa diutamakan . so , jagalah kebersihan yer . jika dah tahu , muka ada comot2 ue , bersihkanlah dulu . PEREMPUAN suka lelaki pembersih . =)

6.PEMURAH .
bukan pen merah aw .. takod salah baca lak >< . jangan lah berkira sangad yer , memberi itu lebih baik daripada menerima . =)  belanja lha awek yer ~  

7.BERTOLAK ANSUR 
mudah menerima kelemahan seseorang , dan terus menyayangi orang itu tanpa melihat kelemahannya . jika gaduh , cepadlha mengalah . sanggup ke nak kehilangan si dia ?

8.PEKA .
yang ciri ni lak bermaksud , peka terhadap perasaan pompuan . fiza suke . =)  hati pompuan kan sensitif , lumrah alam .. dan , jika si dia wat kesalahan , sila menegur .. sanggup ke tanggung dosa dia ? jika tidak menegur , kita share saham dosa ngan dy aw . baik tegur yer ~

9.LEMAH LEMBUT .
bukan pondan aw !! jangan salah paham . takot korung pikir laen lak .. ><  maknanya ,tidak mudah panas baran , sopan je .. janganlah nak mengamuk tak tentu pasal .. =)

10.MATANG
omputih cakap "matured" .. janganlah sikit2 majok , sape yang tahan oii . jika pompuan majok , padan lah . nie lelaki , jangan majok lama2 , nanti jatuh saham . hehe . membuat keputusan mengikut fikiran , jangan hentam kromo je .

11.MENJAGA PENAMPILAN .
pakai smart2 aw . jangan pakai cam selekeh je . pakai ikut kemampuan . jangan maen pakai je . perempuan suka jika orang tersayangnya kacak selalu . =D

12.MENGHARGAI
lelaki yang menghargai perempuan adalah jejaka idaman wanita . Lelaki suka dihargai , dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan . 

13.AMANAH .
yang niyh pun wajib ada dalam diri korungs . sebab bila bercinta , korungs kena bersikap amanah , iaitu jaga hati si dia , dengan baek . tol tak ? =)

14.BERTANGGUNGJAWAB .
yups ! setiap manusia ada tanggungjawab , dan korungs harus bertanggungjawab . pompuan suka jika lelaki itu jadi diri mereka sendri . tak curi identiti orang laen .
(itu greyson chance with najwa latiif)

15.SETIA .
lastly ,, nie memang penting teramat . jika korung kacak , bergaya , pembersih , tetapi playboy .. memang GTH lha .. so , setia pada yang satu k ?? sebab kekacakkkan korungs ue hanya pinjaman . bila2 masa ALLAH ley tarik balik . =)

yups .. 
sudah sampai penghujung entry ..
hope sesangad korungs enjoy membacanya .
guys :; did you do it ?
girls :: search them ,

sekian sahaja daripada fiza .

lagu ue khas untuk korungs ..
lihatlah yer . =)

sambutlah salam persahabatan daripada fiza

No comments:

Post a Comment