bored ? bosan ?


assalamualaikum semua ..
selamat malam fiza ucapkan .
fiza nak update sikit je .
almaklumlah , budak nak exam . hehe
peace ya .

nak baca ?
scroll ke bawah .
tak nak ?
jangan paksa diri untuk terus berada di blog ini ..

hah ..?
dah baca tajuk entry pada kali ini .
bored ! bosan !
haha ...
semua orang akan ada perasaan ini .
betul tak ?? ;)
dah agak dah . 

sekarang nie , fiza akan kongsikan tips nak hilangkan bosan .
hope korungs sukainya . ^^

1 . BUKA AKAUN FACEBOOK .
bosan di rumah ? buka lah fesbuk .. main game banyak2 , g usha awek ke ? buat stats banyak . jadi LIKER TEGAR ke ? still bosan ? ikuti cara kedua pulak ..

2.MELEPAK .
nie paling gempak .. masing2 ada kawan kan ? kena tyme cuti , g la lepak ngan members . hilangkan bosan . tak nak jugak ? 

3.KARAOKE .
masing2 ada kelebihan sendiri . cube g tempat2 karaoke , nyanyi puas2 at situ . mesti banyak peminat .. peewwiitt ..

3.BERANGAN .
hehe .. berangan sekejap . bayangkan korungs ada pakwe/makwe ? then , korungs ditinggalkan oleh mereka .. ='(  haha . gurau je . berangan lah benda laen yer , jgn benda bukan2 suda .

4.KENAKAN ORANG .
nie pun best . tapi berisiko iaitu kurang disukai oleh orang yang terkena ue . korungs tipu kawan korungs cakap "artis kegemaran dorg , jup ag wat konsert di ....." hehe ..

6.BACA BUKU .
membaca jambatan ilmu . jangan bace gosip or komik je .. bacelah benda laen gak . okay ?

7.BELAJAR MEMASAK .
hehe . ni perancangan untuk masa depan , ne tau nanti pasangan korungs tak reti masak , korungs ley ajar dorg .

8.PETIK GITAR .
bukan amek gitar di pokok yer . mentang2 lah petik .. korung try wat lagu baru .. kalahkan najwa latiff . yuna . dll . amacam ? ada bran ??

9.JADI PHOTOGRAPHER SEBENTAR .
ada handphone ? kamera ? hah .. apa lagi ? jadilah photographer terkenal .. amek gambar macam2 dari pelbagai sudut . then , buat album . kan smart ?

10.bermain mesej 
kredit byk ? mesejlah dengan member2 korungs ke ? pakwe ke ? awek ke ? skandal , nenek , atok , dll . abis citer

11.dengar lagu !
tenangkan diri sambil dengar lagu  . layan je . lupa kan masalh .


12.TIDUR / tengok tv
susah sangad ? tidur je lah .. tak yah buad pape . buat tahi mata je . tak pun , tgk tv bersama keluarga .

haha .. sekian sahaja sampai sini .
sorry ea ? jika tak menepai citarasa korungs .
jika boleh bantu korungs ,
alhamdulillah .
jika x?
wallahualam .. ^^

terima kasih kerana sudi hadir ke blog buruk nie ,
baca entry ini ,
doakan kejayaan fiza .
amat menghargainyer ..

harap maaf jika terkasar bahasa .
sekian sahaja .
see ya in next entry .

esok exam !
salam persahabatan daripada fiza .

No comments:

Post a Comment