sebab kita harus single

assalamualaikum korungs !! hai !! ini adalah post ke-2 pada hari ini .. yeah 3x!! mengapa ?? sebab fiza boring ngadap facebook . apa lagi , berblogging lah jawab nya . fiza lihat semakin lama , semakin ramai yang statusnya SINGLE di facebook . woah !! fiza ada kawan . so , persoalannya adalah mengapa memilih untuk single ?? (dah macam buat komsas lak ) di sini , ada beberapa kebaikan apabila kita menjadi miss/mr SINGLE niyh ...antaranya ialah ::




 1 .KITA BEBAS LAKUKAN APA SAHAJA.
yeah !!mestilah bebas . jika tyme couple dulu .. kena kawal .. "awak , jangan rapat ngn dy sangad" ."jangan kuar ngn dy" "awak g mane ? risau tau " hehe . tapi , sekarang ... "jums lepak " .


2.JIMAT DUIT.
yups ! lau tyme couple , asyek kena topup je .. tak puns , belikan present untuk si dia . tapi kini , kredit still bertahan sampai 5 ary (lau fiza lha)  .


3.TIADA YANG CEMBURU .. 
yang niyh fiza amat setuju . sekarang , single ! bebas berkawan !! lau couple , sikit2 jealous ,, sikit2 gadoh .. betol tak ?  (normal lha , couple lha katakan , kini SINGLE )


4.HATI TIDAK DISAKITI LAGI .
erm ,, hati tidak akan terluka lagi oleh janji2 manis kekasih kita .. ops ! ex lha .. hehe =)  kita hanya perlu mencari kasih dan cinta dari ALLAH , yang lebih membahagiakan . ada hikmah kita single ! ^^


5.LEBIH BANYAK MASAI BERKUALITI DI RUMAH .
jika couple dulu ... , ada je masa terluang , mesty date un ? tapi , SINGLE .. kita ada banyak masa untuk dihabiskan bersama keluarga dan rakan2 .


6.KURANG BEBAN TANGGUNGJAWAB .
aik ?? asal beban lak ? ye lha .. jika kita ada kekasih dan ingin lakukan sesuatu , mesty kena bincang ngan dia dulu .. kan ? ^^


7.AKAN BELAJAR BERDIKARI .
yups ! jika dulu , dia lah yang amekkan motor ... akan topupkan kita , tapi , kini , berdikari lha .. apa lagi ?! ^^


8.DOSA BERKURANGAN .
aik ? apa fiza mencarut niyh .. betol lha apa fiza cakap .. lau kita couple , mesty amek gambar berdua .. berpegangan tangan , naik motor berdua ... kira semuanya mesty berdua lha .. tau tak hukum berdua-duaan ?? >>HARAM<< ...dosa aw .. lagi2 , pegang tangan yang bukan muhrim .. tak pe2 , kan dah single ? ^^ tebus dosa yer ..


hehe .. sekian sahajalah daripada fiza .. untuk entry kali ini .. maaflah jika terkasar bahasa , terasa hati ke ? sorry teramat k ? ampunkan patik ... untuk pasangan couple , berwaspada selalu kerana akan ada pihak ketiga taktala kamu berdua (syaitan ) .. untuk orang single lak ... jangan risau .. ALLAH dah sediakan yg terbaek untuk kita cuma belum masanya . =) 


dan , memandangkan hari ini ada final !! chaiyok for ......... NEGERI SEMBILAN TEAM .. HPBEN JANG HOBEN ... btw , kalah ke menang , kita tetap 1 MALAYSIA .... hehe
salam sayang dari fiza .

No comments:

Post a Comment