psst ...

assalamulaikum ...
selamat pagi semua ... ^^
okayh , firstly , thanx to ALLAH 
sebab saya masih hidup lagi .
secondly , congrats pada calon2 PMR  yang sudah habis menjawab peperiksaan .

tau tak hari ni fiza na akap pe ?
psst ...
sini lha , na bisik .. ^^
nak cakap pasal CINTA .
maybe ramai yg ckp cm ni 
"ko ue kecik lg , x tau apa2 pun"
kan ??
^^

aku peduli apa ....jums .. baca dengan lebih lanjut .
dasar cinta 4K ♥♥♥♥
-->kasih sayang
-->kejujuran
-->keikhlasan
-->kepercayaan
nampak ?? kalau salah satu elemen ini tiada ..maybe terlerailah hubungan korung .
1.kasih sayang ^^
setiap makhluk di muka bumi ini ada perasaan dan kasih sayang . so , bagi yang couple sekarang nie , mesti ada kasih dan sayang dalam hubungan korung . tapi , jagalah juga adab dan batas sebagai muslim . contoh ::
"awak merajuk , saye pujuk ." sebab sayanglah , korung pujuk . takkan korung nak biarkan gf/bf korung monyok jek .


 2.kejujuran
ini pun penting gak . jujur .. x baik tipu tau .jika awak SAYANGkan dia teramat , jujurkan perasaan awak pada dia . kalau nak sukakan orang lain , cakap .. berbincang , jangan tipu perasaan awak dan si dia . contoh ::
"sebenarnye , saya masih sayangkan gf/bf sy yg dulu , maaf yer "
"tadi , saya keluar jup , jumpe member .. bkn sy kuar ngn ex sy "
JUJUR aw ...   
3.keikhlasan .
em , ikhlas dalam cinta bermaksud awak IKHLAS mencintainya , bukan sebab simpati dll .   Ikhlas sayangkan dia , berikan pengorbanan dan banyak contoh yang lain .
4.keSETIAan
yang nie paling fiza suke .. penting tau . pernah dengar ungkapan ni tak ? "setia pada yang satu"betul lha ue .contoh::
"awak , jangan layan sangat pompuan / laki laen sangat ea . "
"awak , jangan lah sedih , saya selau di sisi awak "
>fikir "sanggup ke aku kehilangan dia ?"
>terima pasangan seadanya . "walauapapun ada kelemahannya , itu yang membuat awak special di mata saya"
cukup di sini sahaja , yang dapat saya ceritakan . maaflah lau tak berapa nak best .jagalah hubungan korung sebaiknya , jaga batas pergaulan juga .
 
wo xiang ni
wo ai ni
   saya sayangkan , cintakan awak
 








I miss you and I love you

No comments:

Post a Comment